Vulin: Nova pravila za prevoz migranata

Ministar za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da su Slovenija i Hrvatska uvele nova pravila za prevoz i registraciju migranata, koja se odnose na smanjenje kapaciteta vozova za migrante.

Srbija 02.01.2016 | 15:20
Vulin: Nova pravila za prevoz migranata

On je pojasnio da ta pravila podrazumijevaju da se vozovima za migrante ne može prevoziti više od 940 migranata i da moraju da budu praćeni odgovarajućim spiskom imena, prezimena i zemalja iz kojih dolaze.

"Za Srbiju ta odluka ne predstavlja veliki problem ili napor, budući da se pravljenje takvih spiskova i inače radi u Preševu, gde se svim migrantima izdaju odgovarajuća dokumenta", rekao je Vulin.

Vulin je potvrdio da je Srbija obavijestila Makedoniju o mjerama vlada Hrvatske i Slovenije i dodao da očekuje da će se i Vlada Makedonije prilagoditi tim zahtjevima, prenose mediji.

"Odluke Slovenije i Hrvatske se odnose na Srbiju, a odluka Srbije je istovetna i odmah će se primeniti na Makedoniju", rekao je Vulin.

Prema njegovim riječima, trenutno se na teritoriji Srbije nalazi oko hiljadu migranata koji se kreću od prihvatnog centra u Preševu, prema prihvatnim centrima u Adaševcima i u Šidu.

"Promena temperature i zahlađenje nas nije iznenadilo, svi naši prihvatni objekti su zagrejani u svima radi grejanje, a obezbedili smo čak i grejanje šatora u tim prihvatnim centrima", istakao je Vulin.

Komentari / 0

Ostavite komentar