БиХ је нешто што може, а не мора бити

Турбуленције које је Република Српска пребродила током 2015. године можда су најјаче од њеног настанка. „Нападнута“ је и споља и изнутра, па се неминовно намеће питање да ли РС може да издржи ударе.

Република Српска 02.01.2016 | 21:54
БиХ је нешто што може, а не мора бити

У интервјуу за Спутњик предсједник Републике Српске Милорад Додик на ово питање одговара да тенденција има, али да је увјерен да се РС не може тако лако срушити.

Додик је истакао да се спремају за прославу 9. јануара, Дана Републике Српске, упркос одлуци Сарајева да укине тај датум.

" У вези са тим постоји консензус свих политичких странака у РС, и оних у влади и у опозицији, што је добро, и што говори о томе колико је то важно за РС. То није питање одмеравања моћи ни снаге него се ради о покушају редефинисања и представљања историје на други начин. РС је настала формално 9. јануара. Тачније, неколико месеци раније, кроз одлуке о формирању Српске републике Босне и Херцеговине. Дакле, неколико мјесеци прије оружаних сукоба, тако да је то био чисти чин политичке воље српског народа и српских националних представника. Према томе, РС није производ рата, а то је оно што Сарајево хоће нама да подметне. Да смо резултат рата, геноцида, и још много чега другог", истако је Додик и додао да им предлажу да Дан РС буде дан Дејтона, а он се десио послије рата.

"Оснивање РС је израз воље народа у Босни и Херцеговини у моменту распада бивше СФРЈ. Зато је било потпуно легално доњети одлуку која је дојнета о Дану РС. Наравно, то нису могли да игноришу они који су само неки мјесец прије тога спровели референдум о самосталној Босни и Херцеговини под руководством Алије Изетбеговића, што и су западне земље врло брзо признале. Али, нису могли да игноришу чињеницу да РС постоји, да има своју територију, народ и ефективну власт и да има све оно што је према критеријумима предвиђено за државу. РС је 9. јануара формирана као држава, и она ће наставити да гради свој државотворни карактер. И то не треба никога да брине. У сваком случају, то је легитимно. Ми хоћемо да јачамо своју аутономију. РС може да буде у БиХ дефинисаној по Дејтонском споразуму. РС не види своју будућност у централистичкој Босни, она ће се томе супротстављати", навео је Додик.

Новинар Спутњика упитао је предсједника РС да ли мисли да су дијелом притисци на РС везани и за добре односе са Русијом?

"На глобалној сцени је општа поларизација. Западни свијет се понаша како му годи. У многим земљама руше стабилне политичке режиме, од Гадафија, преко Сјеверне Африке, па до Сирије. Исто је тако желио да уради и у Украјини, уништавајући или не дајући право другима да се брину о својим стратешким интересима у самом комшилуку. Сасвим је логично да Русија води рачуна о томе шта јој се дешава на границама и немогуће је да у том концептуалном и политичком и сваком другом погледу Русија није заинтересована. Али ароганција Запада је усмјерена управо ка томе да игнорише свачији суверенитет и национални интерес, и то је најбоље показала на распаду бивше Југославије. Бивша СФРЈ је земља која је могла да буде један од важних фактора Европске уније и европског простора, јер је била по много чему конципирана управо на вриједностима на којима сада почива ЕУ. У погледу историјског сукобљавања, настао је један униполарни свијет. Али, ствара се другачији свијет, који не личи на онај од прије неколико година — са доминацијом само једне земље и њених сателита. Сада имамо и земље као што су чланице БРИКС-а, које покушавају да позиционирају своју политику. Наравно, сада на простору читавог региона државе покушавају да се сврставају међу оне који су за једне или за друге. Што се мене лично тиче, ја сам искључиво за Републику Српску и српски народ. Српски народ има добро искуство са Русијом, и она је увијек своје добре намјере показивала и никада није показивала намјеру да на штету наше политике афирмише своју. Русија никада није тражила никакав уступак за подршку коју нам је несумњиво давала, и ми то морамо да поштујемо. Ја то поштујем.

С друге стране, имамо Запад који и дан-данас тражи да се одрекнемо неких наших националних позиција, па и саме РС, јер је то, по њима, неки пут којим треба да идемо. У суштини, они се вјежбају на нама, не уважавају реалност и не чују оно што ми говоримо. С друге стране, ја сам свједок тога да Русија слуша шта ми говоримо, сагледава ситуацију, а у неким детаљима и мене некада изненади. Овдје се све ради на спекулацијама западних амбасада и високог представника, који пишу фризиране извештаје о Босни и Херцеговини, у покушају да оправдају високе плате које имају. У тој поларизацији се многи сврставају овамо или тамо", истиче Додик.

Неки сматрају да Милорада Додика треба склонити јер је проруски оријентисан. " Наша политика овде је и даље везана за европске интеграције. Што не значи да смо ми антизападно оријентисани, али нисмо спремни да се одрекнемо сарадње са Русима, пошто поштујемо све добро што раде за нас, јер тамо неко у далеком свету седи и мисли да то тако треба. Ми нисмо увели санкције Русији, ја сам поносан на нашу сарадњу и разумевање које Русија има", каже предсједник РС.

Додик истиче да што се тиче референдумом о Суду и Тужилаштву БиХ да је завршена одређена фаза на нивоу правосуђа, те да су сада у позицији да то још треба да се потврди и објави у Службеном гласнику.

"Дакле, референдум који смо раније планирали и процедуре које се остварују иду својом динамиком", каже Додик и додадаје да је притисака да се референдум не одржи заиста много.

" Прије свега од међународног фактора, високог представника, који брани насиље које је сам спроводио. Покушавају да референдум прикажу као антидејтонску активност, а референдум је базиран на стварима којих иначе нема у Дејтону. Правосуђе у Босни и Херцеговини није предвиђено Уставом БиХ и Дејтонским споразумом. Високи представник БиХ дужи низ година спекулише са међународним правом, погрешно га тумачи и користи своју позицију, моћ, да то презентује земљама, које то лако прихватају, без увида у право стање ствари, како би заштитио своју позицију", наводи Додик.

Коментари / 116

Оставите коментар
Name

недељко м

02.01.2016 09:49

Еј мој Милораде да не буде нама крају да си бранио Српску као син оца у кафани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зеро

02.01.2016 10:28

Нападају нас са свих страна, само захваљујуци СНСД-у,којег је сам Бог послао, оцувала је се Република Српска. Сад цемо прослављати опет 9. јануар и у јануару јос 12 празника. Неце се радити, нема се потребе.

Name

Хоботница

02.01.2016 10:41

СИПА иза угла Милокраде.

Name

Главобоља

02.01.2016 10:52

Опет стара прица сви изнутра а и споља покусавају унистити РС.

Name

МИХАИЛО МИКИЋ

02.01.2016 11:12

ХА, ХА, ХА. МИЛОРАД ЈЕ АКРОБАТА КОЈИ СВОЈОМ МАГИЧНОМ ВЕПТИНОМ И НАЈВЕЋИ ПОРАЗ ПРЕТВАРА У ПОБЈЕДУ. ЗАТО ЋЕ ОН "ВОЉОМ ГРАЂАНА РС" И ТАЈНИХ ВЛАДАРА ИЗ СЕНКЕ ЈОШ ДУГО, ДУГО ДА ВЛАДА РС ЗА ИНАТ РАЗЈЕДИЊЕНОЈ ОПОЗИЦИЈИ КОЈА САМО КУКА НАД СВОЈОМ СУДБИНОМ!

Name

Трпко

02.01.2016 11:49

Метак...

Name

контрапункт

02.01.2016 14:01

Трпко, какав метак, метак је светиња, не треба му дозволити да се убије, само га шамарати сваки дан, док не почне да моли. И све његове сараднике лопове и багрове.

Name

Ми сами

02.01.2016 14:07

Ајде расписи вец једном тај референдум ..бијем те....ста с..ес сваки дан.Ајде расписи ако имас мосње?????Немас ти то.Кликерцици доле.Овако само дрзис оне своје полуписмене будале напрегнутим увјек.један дан нас укидају неки ванземаљци а други дан се оцјепљујемо.Па хајде одцијепи нас висе фа заврсимо с тим и буди дозивотни предсједник.Ако имас ону ствар.

Name

Суд

02.01.2016 14:12

Суд БиХ белези ,за требаце !!

Name

Фрањо

02.01.2016 14:30

Зеница КП цека

Name

Грга

03.01.2016 09:00

Милорад је лопов и будала то је чињеница али га опет висе волим него ове Турке сто вас овдје пале глупсони глупи! Како се многи примате на ове коментаре као неких Срба а уствари два Турчина пишу све коментаре! Добро Додик збори " Референдум за оцјепљење" само Турчин неће то подржати. Живјела Република Српска и наш предсједник кога смо сами бирали!!! Какав год да је Додик он је наш! Идите ви Турци на своје странице па критикујте оне што су испланирали Маркале и Стебреницу а оставите ви нама нашег предсједника ми ћемо њему пресудити!

Name

ре недељко

03.01.2016 16:36

Миле " подрумаш, гдје се он борио ,на тековима Умпрофора и за њега је била република шумска. Срамота, лоповчина Лакташка.

Name

Ре Грга

03.01.2016 17:33

На жалост већина не види да их бошњаци ложе својим коментарима. Да их (заједно са Бакиром) питамо да ли се слажу да добијемо независну Републику Српску и истовремено осудимо Додика и цијели врх СНСД на доживотне казне затвора.

Name

аxxе

04.01.2016 15:37

Е ТОЛИКО СТЕ ВАЗНИ У ПМ ДА ЗЕЛИ СВАК ДА ВАС УНИСТИ САМИ СТЕ СЕБЕ УНИСТИЛИ.

Name

професор

02.01.2016 09:50

Кад ратни профитер и дезертер са одступницом у Београду и Москви почне просипати патриотску реторику,мени који сам дијете погинулог борца дође да покупим оно ордење што сам добио да вратим јер ми се повраћа од оваквих лицемјера.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стоп

02.01.2016 11:03

Воли он РС до задње паре!

Name

ре професор

02.01.2016 12:06

Миле чува мјесто у Москви, види како живе Мира и Марко, само тамо је хладније и нема хапања.

Name

Чешкање

02.01.2016 13:15

Подмосковље, стамбени блок у Брно-Чешка, Дедиње итд.

Name

борац РС

02.01.2016 09:53

Колико коста народ овај интервју дат Спутњику. Ја знам да се из насих дзепова финансира тај лист који само прави прицу о криминалцу Додику.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шта те брига?

02.01.2016 10:22

Не плаћаш ти...

Name

е

02.01.2016 09:54

САД У НОВОЈ 2016 - мозе РЕФЕРЕНДУМ !

ОДГОВОРИТЕ
Name

цишпула

03.01.2016 00:19

Да збиља, колико ли је рефереднума припремио за 2016-ту?

Name

Пикси

03.01.2016 05:33

Ма могу све теме, само не Закон о поријеклу имовине и отварање афера.

Name

Абц

02.01.2016 10:00

Како га не пита новинар с обзиром на то да сте на тенковима СФОР-а досли на власт са два посланика у парламенту и збацили пуцем са странцима легитимно изабранаг предсједника,имате врло лосе мисљење о западу,а Руси вас нису ни довели на власт нити одрзавали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Недјо2

02.01.2016 10:01

Јели ово снимљен у Туњицама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Батман

02.01.2016 11:35

Ма јок Туњице,ово је специјални студио у вили на Дедињу,ако не дај Бозе избију сукоби да "дезертер" мозе да брани РС.

Name

БиХ

02.01.2016 10:03

Страна 34.Под д.Носилац овог пасоша је држављанин Босне и Херцеговине.Ово је и будали јасно а ваљда је Додо и теби јасно ко је дрзава а ко је ентитет у БиХ и не лапрдај висе о нападима на РС.Њу нико не напада осим тебе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ-РС

02.01.2016 12:48

Је...а те Босна и Херцеговина висе.

Name

Ре

02.01.2016 22:03

Истина боли...

Name

БЛ-РС

02.01.2016 23:58

Хвала Богу, ја имам српски пасос. Пола РС а има пасосе Србије, ако Бог да, за годину две имацемо заједницке. Верујем да це Федерација имати заједницке са ИСИЛ ом. Распитај се коју Славу ти је деда славио ???

Name

Ре

03.01.2016 10:45

Ограницен си к'о крузница...

Name

Мики

02.01.2016 10:07

Милораде твој адвокат је рекао да неконтролисано лупеташ. Ћути црни Милораде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

економиста

02.01.2016 10:09

РС је брод који је трајно оштећен захваљујући овом човјеку. Ускоро ће износ јавног дуга довести РС у дужничко ропство, а то се не може бранити пушком.

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко самардзиц

02.01.2016 10:13

Само устанак против ове багре,па ко кога истрјеби!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чорба

02.01.2016 11:08

"Себи саградили храмове, друге ставили у амове...руке им обрезле у крв..." Препознаш ли се Миле?

Name

Чорбице. . .

02.01.2016 13:57

. . . ОГРЕЗЛЕ У КРВ,а не ОБРЕЗЛЕ. . .

Name

цоби

03.01.2016 00:23

Мујо Самардзицу, сто се појављујес под разним ницк-овима..ти-правац Федерација, а ми до НЕЗАВИСНОСТИ, папак...

Name

реалан

02.01.2016 10:15

Страх му се увукао у кости види му се у оцима.Страх од тзв. издајника и народа и то је показао неки дан на протестима.Референдум никада неце бити одрзан јер тада овај обицни манипулатор јако добро зна ста га цека!

ОДГОВОРИТЕ
Name

За реалног

02.01.2016 10:25

Хоце пред изборе ако не буде других опција да остане на власти. Послије мене потоп му је изгледа девиза којом се води и спреман је да зртвује и мир и РС и све само да нико не сазна за његов криминал.

Name

Луди Милојко

02.01.2016 11:30

У праву си, бас нам се несто Мили отрцо ко брезова метла.

Name

зворник

02.01.2016 10:15

Ти само не требас да постојис.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зворницанка

02.01.2016 10:24

Највећи русилац РС је управо Милорад Додик. За коју гадину ако луђак остане на власти неће бити РС.

Name

борац

02.01.2016 10:16

Спутњик плацкаска хорда уз благослов предсједника а насто си спао брука да плацас толике паре да се о теби писе болестан не сали се вјестак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луди Милојко

02.01.2016 10:17

Ха ха хаааа, луди Милојко,званицно слузбено потврдено од лицног љекара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нова

02.01.2016 10:20

Република Српска је угрозена од тебе и доста висе немој нас бранити!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Геограпхy

02.01.2016 10:25

Дневна доза Милорада Додика примљена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Попусило се све

02.01.2016 10:29

Теза му је фантастицна. СДС као унутрасњи непријатељ руси РС. Ваљда хоце да казе да се нису морали муцити ни да је створе. Могли су ко и он лобирати по свијету и увуци се у власт уз помоц страних сила.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

02.01.2016 10:37

Прославицу дан као дан Републике Српске када Милорад буде ухапсен. Мислим да је то најправедније рјесење за све.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ана

02.01.2016 11:09

То ће бити Дан ослобођења од Битанге! Дан који, нико сем нас у РС, нити је имао, нити ће имати.

Name

Јос увијек

02.01.2016 10:41

Нова година, стара прица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мицо Саван

02.01.2016 10:43

Бас си будала уз то и напоран.

ОДГОВОРИТЕ
Name

краљ

02.01.2016 10:55

Свака ти је ка Његосева..До независности...

ОДГОВОРИТЕ
Name

посавина

02.01.2016 11:07

Е нецес госп.Додик ти доцекати да је растурис сигурно,на твоју залост.БИХ је била и бице и остаце,само неце тебе бити господине.Сада би ти унистио цијелу дрзаву и цијелу Српску само да избјегнес одговорност за криминал и корупцију коју си направио са својим тајкунима.Па није ти ваљда БИХ крива сто си ти све у РС распродао и покрао па толика мрзња према дрзави.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

02.01.2016 11:08

Професоре има нас доста који тако мисле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

02.01.2016 11:11

А тек кад би психијатри прегледали оне сто му вјерују????????

ОДГОВОРИТЕ
Name

СДСН

02.01.2016 11:13

ДЕФИНИТИВНО, ДОТАКЛИ СМО ДНО-ДНА. КО ОВО СВЕ ГОВОРИ? НЕКО, КОГА СУ ПРВИ ПУТ ДОВЕЛИ НА ВЛАСТ, КАДА ЈЕ ИМАО ДВА ПОСЛАНИКА! НЕКО, КОГА СУ ДРУГИ ПУТ ДОВЕЛИ НА ВЛАСТ ОБУЦАВАЊЕМ, ФИНАНСИЈСКОМ ПОМОЦИ И "ДОЗВОЉАВАЊЕМ САМО ЊЕМУ ДА ПРИЦА О РЕФЕРЕНДУМУ О САМОСТАЛНОСТИ РС"! ДА СУ ДРУГИ ПРИЦАЛИ О РЕФЕРЕНДУМУ ЗА САМОСТАЛНОСТ БИЛИ ПО ПОМЕТЕНИ. НЕКО, ПРИЈЕ КОГА ЈЕ БИЛО ПУНО ВИСЕ ПРЕДУЗЕТНИЦКО-ЗАНАТСКИХ ПОСЛОВНИХ ПРОСТОРА НЕГО ДАНАС ПОСЛИЈЕ "ЊЕГОВИХ ДЕСЕТ ГОДИНА".!НЕКО, ПРИЈЕ КОГА ЈЕ БИЛО ПУНО ВИСЕ ПРЕДУЗЕЦА! НЕКО, КОЈИ ЈЕ НАПРАВИО НЕУПОРЕДИВО ВЕЦИ ДУГ У ОДНОСУ НА ОНАЈ КОЈИ ЈЕ ЗАТЕКАО ПРИЈЕ ДЕСЕТ ГОДИНА! НЕКО, КО ЈЕ ВЛАДАО ВРЕМЕНОМ ПОДУДАРНИМ СА СТРАДАЊЕМ МИЛАНА ВУКЕЛИЦА, СТРАДАЊЕМ ПРОФЕСОРА КРАВАРУСИЦА, СТРАДАЊЕМ ЗЕЉКА ВУЛИЦА, СТРАДАЊЕМ ДУСКА КОСПИЦА ИТД. СРПСКИ НАРОДЕ - ДА ЛИ УОПСТЕ ЗНАТЕ КО ЈЕ "ТАЈ НЕКО"? ИЗГЛЕДА ДА ВЕЦИНА НЕ ЗНА ИЛИ ЈЕ ИСТА КАО "ТАЈ НЕКО"!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИРО

02.01.2016 11:21

ШТО ЈЕ ВИШЕ ТРАЧЕВА И ЛАЖИ, ДОДИК НАМ ЈЕ МИЛИЈИ И ДРАЖИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ево

02.01.2016 19:18

Ево гледам коментаре, ти си изгледа једини Србин овдје

Name

Ре-Миро

03.01.2016 09:06

Поведи га мало кући кад је тако драг , госпоџи је вероватно још дражи, а ако није биче. Рудоња је то.

Name

МИРО

03.01.2016 11:21

Пише се госпођи и кући. Научи писати СРПСКИ ЈЕЗИК. Информативни рат против Републике Српске изгледа воде неписмени појединци из реда бошњачког народа, који се представљају српским именима, њима то није испод части.

Name

мрсиц

02.01.2016 11:22

Недељу дана цу славити кад овај мајмун заврси у затвору.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луди Милојко

02.01.2016 11:26

Знаци по његовој прици да нам је Русија толико помогла могло би се закљуцити да је он добио и велики и мали кредит од Руса који ниј пријавио као и килу злата.Билмезе један па ти си тај који је био сауцесник у русењу Југославије.Изгледа да си све заборавио али народ није.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Невјерујем

02.01.2016 11:28

Да ли је могуце да овај народ у РС не види 20 година исту политику у РС. Увијек неко напада а он брани. Сам је Изетбеговиц рекао да је признао само да се датум замјене а он упорно хоце да срусе РС па народе јесмо ми толико глупи у РС да код нас то јос увјек пролази а немамо да дамо марку дјеци за сендвиц ста ми вриједи да имам вилу а у њој немам ста да једем. НАРОДЕ додјите висе памети у ово вјерује само онај ко има користи у оваквом стању,хвала на разумјевању.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пецарос

02.01.2016 12:02

Сто овај народ мозе да трпи. Додик само лупета. Кад му је стало до Српске сто његова дјеца студирају вани, купују имовину вани.

Name

Потврда

02.01.2016 11:33

Ово је само потврда о љекарским налазима,је ли ово реакција на губитак 800 радних мјеста у Приједору. То Миле само напред ако ти не направис јединствену БиХ неце нико.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дракче

02.01.2016 12:08

Човјек има задатак економски нас гурнути Хрватима.

Name

БОРАЦ

02.01.2016 12:16

СРЕЦАН РОДЈЕНДАН РЕПУБЛИКО СРПСКА И ПОСТОВАНОМ ПРЕДСЈЕДНИКУ СРЕЦНУ 2016 ГОД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рви

02.01.2016 17:51

Емој борац

Name

БИРО

03.01.2016 10:16

ТИ СИ ОЦИТО УТОВАРО РОНХИЛ'СВОМ СЕФУ,БАНДО ЦРВЕНА

Name

Хаха

02.01.2016 12:22

Рефко и Чомбе... :Д

ОДГОВОРИТЕ
Name

Киклоп

02.01.2016 12:27

Престати красти и поцети радити. Све остало је дамагогија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гооол

02.01.2016 13:08

Спровести Закон о поријеклу имовине, све покрадене паре и имовину вратити фирмама, институцијама и у буџет. Ту има за 5 буџета!

Name

xyз

02.01.2016 12:28

Ти си неко ко мора бити у затвору.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зумба

02.01.2016 12:36

Ако овакви као Додик могу развалити БиХ онда није ни заслузила да постоји.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац томбацар

02.01.2016 12:36

Баја је гарант и овако недјељиве БиХ и велики гарант укидања ентитета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТОПИЋ Р

02.01.2016 12:42

НАШИМ ПАРАМА ПРОБАВА ДА СПАСИ Д...,ДРАГИЦИ НИКОЛИЋ НАВОДНО ЈЕ ДОНИРО ЗА ЊЕЗИНУ ЗАКЛАДУ ОКО МИЛИОН ЕВРА,ДА БИ НИКОЛИЋ РЕКО КОЈУ ЛИЈЕПУ РИЈЕЧ,СКИДАТИ БИТАНГУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

?

02.01.2016 13:02

Зна како је смијенио господина Поплашена?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фелиx

02.01.2016 13:25

Ако би ти владао самосталном РС , тек смо га онда на**б**И . БиХ ти компликује пљацку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НИКОЛА

02.01.2016 13:29

Милокраде заборавио си терапију, цовјеце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тузлак

02.01.2016 13:33

Миле је ко покварена плоца.. Де га склоните из политицког зивота само срамоти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИКИ

02.01.2016 13:40

Е МОЈ МИЛОРАДЕ,ТИ ЛУПАШ КО МАКСИМ ПО ДИВИЗИЈИ. НИСИ УЧЕСТВОВАО У СТВАРАЊУ РС,АЛИ РАДИШ НА ЊЕНОМ РУШЕЊУ.ПЉАЧКАШ ЈЕ СА СВОЈИМ ТАЈКУНИМА,ГОДИНАМА.О ТОМЕ ЋУТИШ НАКАЗО ЈЕДНА.СВЕ СИ ЈОЈ УЗЕО,ПОКРАО.СРАМ ДА ТЕ БУДЕ ЛОПОВЕ ЈЕДАН.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈП

02.01.2016 13:55

Цовјек је болестан,јако лосе изгледа,неопходно мисљење једног неутралног Др.-психолога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

закон

02.01.2016 14:03

Залосно али истинито коме је висе стало И до РС Дајте ми посо Стан 34 година имам неозењен немам од цега хранити породицу не ка се зове РС ако хоце И Турска И Русија али постено дасе ради

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

02.01.2016 15:58

Неозењен а имас породицу? Сто ти сам себи не тразис посла? Зар Додик да ти трази? У том и јесте фол нашег народа. Само да им неко трази и решава проблеме.

Name

Нтаса

02.01.2016 14:46

НЕ ТРЕБА ГОВЕДО ПОРЕМЕЦЕНО ПОДРЗАВАТИ ИЗДАЈНИКА ТРЕБА ЛОПОВСКОГ У ХАГ ПОСЛАТИ ПИТАЛИ ТЕ СЕ КОЛИКОЈЕ ЗАГОРЦО ЗИВОТА НАРОДУ ПОД ЗЕМЉОМ МНОГИ НЕ ГОВОРЕ КОЈЕ ЈЕ ПОСЛО ТРИ МЕТЕРА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јово

02.01.2016 14:47

А ти мицко нити мозес нити морас бити.Догорјева твоја свијеца,олако али неминовно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мерлин

02.01.2016 14:55

КП дом сад дом је твој,на реверу редни број...не пуштај из руку сапун,џаба што си тајкун...пјесма од Дубиозе као за Додиика и цо

ОДГОВОРИТЕ
Name

рајснедла

02.01.2016 15:48

Ако буде имало среће, ускоро ћеш нас све посматрати с оне стране...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ој ха

02.01.2016 15:54

Републици Српској су потребни нови људи. Изаберите Милорада Додика, он ће донијети промјене!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Озрен

02.01.2016 16:39

Читам новогодишње изјаве Изетбеговић у сваком оботварање радних мјеста, док ова бараба све двео на чисту кафафанску хајју.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ста цес

02.01.2016 17:24

Неко би отваро а неко би затваро. Ако продје нови закон о полицији бице затварања и те како. Само јос да усвоје закон о присилном раду и гулазима и ето новог запосљавања. Кад нпр неко ста казе лосе против водје оде моментално у гулаг Интеграл Инзињеринга гдје за дзабе прави ауто путеве око Лактаса

Name

амфилохије

02.01.2016 18:53

Само Сипа Србина спасава....Хелоууу сипа ком хир.!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Невесиње

02.01.2016 21:33

Тако је Милораде ми смо сви хајвани а ти ето ко богом дан паметан На крају ћеш пожељети да си умјерена опозиција.Одговарат ћеш и пред богом и пред народом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бос

02.01.2016 22:15

Туга и страх до бола,код баје па само покусава опстати на теми нема босне нестаце српске,угрозен преседник угрозене институције,издајници домаци,страни,и ста све јос.А зна да неце јос дуго јер је све пролазно па и баја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

одговор Вуцуревица Додигу-писмо од прије 15 дана

02.01.2016 23:51

Славко Вучуревић, потпредсједник ПДП-а и градоначелник Требиња написао је данас ново отворено писмо Милораду Додику, предсједнику Републике Српске у којем га позива да “закопа ратничке трубе” и оптужује га да је створио криминалну олигархију. Ево шта је Вучуревић поручио у отвореном писму: Уважени предсједниче Републике Српске, Закопајте ваше ратничке трубе господине предсједниче у Ваше двориште. Закопајте их дубоко да их нико више и никада не нађе. Никоме не пада на памет да брани криминал и оно што нас је довело до пропасти. Оно што оптерећује Републику Српску је криминална олигархија коју сте створили Ви заједно са својим локалним велможама и тајкунима, послушницима и климоглавцима које сте сами поставили да обављају најпрљавије послове. Уколико сте пожељели да отвореним сукобом са судским и тужилачким органима РС отворите старе ране нећете успјети. Нису болне ране мајки јунака РС ни зацијелиле, а ви поново иницирате сукоб. Немате никакво право да се играте судбином овог народа, јер нисте достојни да одлучујете у њихово име. Чега се бојите? Да ли Вас је страх Закона па не дозвољавате правосудним и истражним органима да обављају свој посао. Коме у овом тренутку треа сукоб. Оном који брани неодбрањиво. Вама господине Додик, јер сте по свему судећи, дубоко заглибили у криминал и острашћеност. Вама који сте до те мјере у проблемима да се поново оглашавате ратничким трубама. Правда је увијек била спора, па и кад се чинила недостижном долазила је као истина која ослобађа. Народ РС истину јако добро зна. Није далеко тренутак када ће отрежњавајућа истина изаћи на видјело. Истина која ће Вас смјестити тамо гдје је Вама и Вашим послушницима одавно и било мјесто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рс

03.01.2016 11:49

Славко кад му сроци закуца их све за зид а они посто су неписмени и виде да су слабији онда поцну да вриједјају,да пису казне.Тако исто раде са овима из БНТВ. Све је вјецно Додик само си ти пролазан.

Name

ловац

03.01.2016 00:23

Негдје се сакрио али ево пада снијег па ће звијерка показати трагове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

не волим Додика

03.01.2016 02:01

Ви муслимани мозете да мрзите Додика, а и преко њега све Србе, али знајте да су васи једини и прави непријатељи на овим просторима Хрвати. Сјетите се Ахмица и како је до њих досло, сјетите се Мостара....мало је подлих болесника на цјелом свијету као сто су устасе. Хрвати само цекају прилику да вас све покољу најстрасније. Да сте били са нама никад вам ниста не би било, ни једно васе дјете не би страдало, ко би хтио да напусти БХ могао је преко РС и Србије ко би хтио да остане могао је....а ви сте изабрали савезниство са устасама који су вам игру намјестили и јос вас је и Алија зртвовао који је као и његов син Бакир послије прицао о свом српском поријеклу. Народи не смију да насједају на лази локалних политицара....Срби и муслимани морају да се постују и зиве у миру не само због будуцности насе дјеце него и због заједницких предака које морамо да постујемо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

03.01.2016 13:51

Зашто би Муслимани мрзили Додика па он Републику Српску води директно пријеким путем директно у нестанак

Name

Маџар

03.01.2016 09:42

Опет исто, поново и ко зна по који пут завапи Ристо. Ако ако ништа зато, важно је да се римује, дода Средоје. И одоше на иће и пиће о трошку народноме. А све зато што је свијет пун гада, како рече јунак једне приповијетке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

раде

03.01.2016 09:49

ТИ БИ НАС У РАТ,А ГДЕ БИ 92,ТИ БИ У ВИЛУ НА ДЕДИЊЕ,ИЛ МОНТЕ ФУЈКАРЛО,Е НЕЦЕС ТИ ПРОЦИ,ЗАТВОР ЗА СВО ЗЛО КОЈЕ СИ НАНИО ОВОМ НАРОДУ,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Про Додик

03.01.2016 10:53

Миле Јаране издрзи и докусури је до краја. Ти си највеци пријатељ БиХ!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако казу

03.01.2016 11:36

Кад ратном ветерану одреде да има ПТСП дају му неке сице пензије тек да се рацуна. Ал му дају. И кад ста казе прилијепе му етикету овај је мало пуко од рата пустите њега он је луд. А ста цемо с неправдом кад ратном профитеру дају дијагнозу и доказу помоцу вјестака да има ПТСП њему нема пензије ни никаквих примања осим сто сам уграби и ослободи као нпр вилу у Београду и тако. И док ветеран гледа како це потросит свијих 100 марки пензије профитер и даље ослобадја по Београду,Москви,Кипру,Порторозу и ко зна куд ал углавном сто даље одавде

ОДГОВОРИТЕ
Name

Савјетник волонтер

03.01.2016 11:37

Па посто си довео бар пола народа до глади слази(у томе си најјаци) на неком самиту да народ страјкује гладју да добијес независану РС а кад буде независна ,10о % ти управљас , а ми цемо тад поумирати од глади.И ми смо на добитку,скратис нам муке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мила

03.01.2016 11:44

Е мој Миле, РС це бити док је БиХ, јер у протеклом рату су и муслимани са хрватима бранили свој дио БиХ, а Срби свој док си ти сверцовао преко Дрине цигатете, исто је БиХ брањена када си ти и Лука са транспортерима уз помоц СФОРс освајали власт и дијелили, на залост србе. Данас си највеци богатас. Доста је тебе и твоје политике према народима цијеле БиХ, оставите нас да у миру, у својој немастињи, бар мирно зивимо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

фоча

03.01.2016 12:32

Тако је Миле, само напријед!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иги Бањалука па онда Сведска

03.01.2016 22:36

Ех мој Додо, кад смо ти сакупљали гласове по гаду, Паприковцу, кад смо вукли и навлацили, па су кренули кредити па смо скоцили горе... а онда сам видјео ста си и ко и побјегао у Сwедску. Последњих година долазим видјет родитеље који су у све вецем јаду... Додо сахранио си народ који те носио као и сваки Српски Возд, има ли иједан да му главу нису осјекли... туго преголема, продао си земљу турцима, а и народ на њој

ОДГОВОРИТЕ
Name

Исправка

03.01.2016 22:58

Нису само западне земље признале тад БиХ, вец и Русија. То им не треба заборавити НИКАД!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Уцитељ јоге

03.01.2016 23:38

Уци јогу Милораде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

стварност

04.01.2016 04:30

Додик ти си опасан од тебе постоји страх да си ти тај који цес унистити Републику Српску. Глумис великог патриоту али ниси , лазес . Докази дјелима, резултатима да си то сто прицас. једно прицас друго мислис ,а треце радис! Памет у главу док је јос вријеме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цоде

04.01.2016 07:37

Какви политицари такви и ми дрзе нас у саху толике године гдје год додемо ван бих назалост свима се смркне имали смо и отјепљивања назалост ста смо добили само стотине нових споменика и вјерски објеката цесто сам у контакту с разним националностима никад нисам имао ни најмањи проблем а кад упалим тв имам осјецај да смо вец у рововима срена вам нова година узивајте у зивоту нисмо мацке

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бос

04.01.2016 10:53

Ти неби требао давати изјаве без љекарског налаза.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мргуд

04.01.2016 16:24

Бозе који левати...јадници..за све у зивоту вам је крив Додик...ајде погледајте себе у оци...па отици це Додик онда це вам Бакир бити заклетва...пс.и ја сам борац прве категорије ратни војни инвалид..па ста...зар је битно ко је на власти у републици српској само нека је има јер има нас који смо своју крв дали за њу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ветеран

04.01.2016 18:25

Није ми јасно одакле толика мржња према БиХ а у њој зивимо? Још се поруке саљу ,,одозго,,

ОДГОВОРИТЕ
Name

доми

04.01.2016 21:30

ЕЈ ЦРНИ ЦОВЈЕЦЕ СТА ТИ НАРОД ГОВОРИ,ати ниста,Имас ли грама цојства у себи.Бјези болан у какву изолацију,пецај,узивај мало...

ОДГОВОРИТЕ
Name

домиМ

04.01.2016 21:34

МРГУДЕ И ЈА САМ БОРАЦ

ОДГОВОРИТЕ