BiH je nešto što može, a ne mora biti

Turbulencije koje je Republika Srpska prebrodila tokom 2015. godine možda su najjače od njenog nastanka. „Napadnuta“ je i spolja i iznutra, pa se neminovno nameće pitanje da li RS može da izdrži udare.

Republika Srpska 02.01.2016 | 21:54
BiH je nešto što može, a ne mora biti

U intervjuu za Sputnjik predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik na ovo pitanje odgovara da tendencija ima, ali da je uvjeren da se RS ne može tako lako srušiti.

Dodik je istakao da se spremaju za proslavu 9. januara, Dana Republike Srpske, uprkos odluci Sarajeva da ukine taj datum.

" U vezi sa tim postoji konsenzus svih političkih stranaka u RS, i onih u vladi i u opoziciji, što je dobro, i što govori o tome koliko je to važno za RS. To nije pitanje odmeravanja moći ni snage nego se radi o pokušaju redefinisanja i predstavljanja istorije na drugi način. RS je nastala formalno 9. januara. Tačnije, nekoliko meseci ranije, kroz odluke o formiranju Srpske republike Bosne i Hercegovine. Dakle, nekoliko mjeseci prije oružanih sukoba, tako da je to bio čisti čin političke volje srpskog naroda i srpskih nacionalnih predstavnika. Prema tome, RS nije proizvod rata, a to je ono što Sarajevo hoće nama da podmetne. Da smo rezultat rata, genocida, i još mnogo čega drugog", istako je Dodik i dodao da im predlažu da Dan RS bude dan Dejtona, a on se desio poslije rata.

"Osnivanje RS je izraz volje naroda u Bosni i Hercegovini u momentu raspada bivše SFRJ. Zato je bilo potpuno legalno donjeti odluku koja je dojneta o Danu RS. Naravno, to nisu mogli da ignorišu oni koji su samo neki mjesec prije toga sproveli referendum o samostalnoj Bosni i Hercegovini pod rukovodstvom Alije Izetbegovića, što i su zapadne zemlje vrlo brzo priznale. Ali, nisu mogli da ignorišu činjenicu da RS postoji, da ima svoju teritoriju, narod i efektivnu vlast i da ima sve ono što je prema kriterijumima predviđeno za državu. RS je 9. januara formirana kao država, i ona će nastaviti da gradi svoj državotvorni karakter. I to ne treba nikoga da brine. U svakom slučaju, to je legitimno. Mi hoćemo da jačamo svoju autonomiju. RS može da bude u BiH definisanoj po Dejtonskom sporazumu. RS ne vidi svoju budućnost u centralističkoj Bosni, ona će se tome suprotstavljati", naveo je Dodik.

Novinar Sputnjika upitao je predsjednika RS da li misli da su dijelom pritisci na RS vezani i za dobre odnose sa Rusijom?

"Na globalnoj sceni je opšta polarizacija. Zapadni svijet se ponaša kako mu godi. U mnogim zemljama ruše stabilne političke režime, od Gadafija, preko Sjeverne Afrike, pa do Sirije. Isto je tako želio da uradi i u Ukrajini, uništavajući ili ne dajući pravo drugima da se brinu o svojim strateškim interesima u samom komšiluku. Sasvim je logično da Rusija vodi računa o tome šta joj se dešava na granicama i nemoguće je da u tom konceptualnom i političkom i svakom drugom pogledu Rusija nije zainteresovana. Ali arogancija Zapada je usmjerena upravo ka tome da ignoriše svačiji suverenitet i nacionalni interes, i to je najbolje pokazala na raspadu bivše Jugoslavije. Bivša SFRJ je zemlja koja je mogla da bude jedan od važnih faktora Evropske unije i evropskog prostora, jer je bila po mnogo čemu koncipirana upravo na vrijednostima na kojima sada počiva EU. U pogledu istorijskog sukobljavanja, nastao je jedan unipolarni svijet. Ali, stvara se drugačiji svijet, koji ne liči na onaj od prije nekoliko godina — sa dominacijom samo jedne zemlje i njenih satelita. Sada imamo i zemlje kao što su članice BRIKS-a, koje pokušavaju da pozicioniraju svoju politiku. Naravno, sada na prostoru čitavog regiona države pokušavaju da se svrstavaju među one koji su za jedne ili za druge. Što se mene lično tiče, ja sam isključivo za Republiku Srpsku i srpski narod. Srpski narod ima dobro iskustvo sa Rusijom, i ona je uvijek svoje dobre namjere pokazivala i nikada nije pokazivala namjeru da na štetu naše politike afirmiše svoju. Rusija nikada nije tražila nikakav ustupak za podršku koju nam je nesumnjivo davala, i mi to moramo da poštujemo. Ja to poštujem.

S druge strane, imamo Zapad koji i dan-danas traži da se odreknemo nekih naših nacionalnih pozicija, pa i same RS, jer je to, po njima, neki put kojim treba da idemo. U suštini, oni se vježbaju na nama, ne uvažavaju realnost i ne čuju ono što mi govorimo. S druge strane, ja sam svjedok toga da Rusija sluša šta mi govorimo, sagledava situaciju, a u nekim detaljima i mene nekada iznenadi. Ovdje se sve radi na spekulacijama zapadnih ambasada i visokog predstavnika, koji pišu frizirane izveštaje o Bosni i Hercegovini, u pokušaju da opravdaju visoke plate koje imaju. U toj polarizaciji se mnogi svrstavaju ovamo ili tamo", ističe Dodik.

Neki smatraju da Milorada Dodika treba skloniti jer je proruski orijentisan. " Naša politika ovde je i dalje vezana za evropske integracije. Što ne znači da smo mi antizapadno orijentisani, ali nismo spremni da se odreknemo saradnje sa Rusima, pošto poštujemo sve dobro što rade za nas, jer tamo neko u dalekom svetu sedi i misli da to tako treba. Mi nismo uveli sankcije Rusiji, ja sam ponosan na našu saradnju i razumevanje koje Rusija ima", kaže predsjednik RS.

Dodik ističe da što se tiče referendumom o Sudu i Tužilaštvu BiH da je završena određena faza na nivou pravosuđa, te da su sada u poziciji da to još treba da se potvrdi i objavi u Službenom glasniku.

"Dakle, referendum koji smo ranije planirali i procedure koje se ostvaruju idu svojom dinamikom", kaže Dodik i dodadaje da je pritisaka da se referendum ne održi zaista mnogo.

" Prije svega od međunarodnog faktora, visokog predstavnika, koji brani nasilje koje je sam sprovodio. Pokušavaju da referendum prikažu kao antidejtonsku aktivnost, a referendum je baziran na stvarima kojih inače nema u Dejtonu. Pravosuđe u Bosni i Hercegovini nije predviđeno Ustavom BiH i Dejtonskim sporazumom. Visoki predstavnik BiH duži niz godina spekuliše sa međunarodnim pravom, pogrešno ga tumači i koristi svoju poziciju, moć, da to prezentuje zemljama, koje to lako prihvataju, bez uvida u pravo stanje stvari, kako bi zaštitio svoju poziciju", navodi Dodik.

Komentari / 116

Ostavite komentar
Name

недељко м

02.01.2016 09:49

Еј мој Милораде да не буде нама крају да си бранио Српску као син оца у кафани.

ODGOVORITE
Name

zero

02.01.2016 10:28

Napadaju nas sa svih strana, samo zahvaljujuci SNSD-u,kojeg je sam Bog poslao, ocuvala je se Republika Srpska. Sad cemo proslavljati opet 9. januar i u januaru jos 12 praznika. Nece se raditi, nema se potrebe.

Name

Hobotnica

02.01.2016 10:41

SIPA iza ugla Milokrade.

Name

Glavobolja

02.01.2016 10:52

Opet stara prica svi iznutra a i spolja pokusavaju unistiti RS.

Name

МИХАИЛО МИКИЋ

02.01.2016 11:12

ХА, ХА, ХА. МИЛОРАД ЈЕ АКРОБАТА КОЈИ СВОЈОМ МАГИЧНОМ ВЕПТИНОМ И НАЈВЕЋИ ПОРАЗ ПРЕТВАРА У ПОБЈЕДУ. ЗАТО ЋЕ ОН "ВОЉОМ ГРАЂАНА РС" И ТАЈНИХ ВЛАДАРА ИЗ СЕНКЕ ЈОШ ДУГО, ДУГО ДА ВЛАДА РС ЗА ИНАТ РАЗЈЕДИЊЕНОЈ ОПОЗИЦИЈИ КОЈА САМО КУКА НАД СВОЈОМ СУДБИНОМ!

Name

Trpko

02.01.2016 11:49

Metak...

Name

kontrapunkt

02.01.2016 14:01

Trpko, kakav metak, metak je svetinja, ne treba mu dozvoliti da se ubije, samo ga šamarati svaki dan, dok ne počne da moli. I sve njegove saradnike lopove i bagrove.

Name

Mi sami

02.01.2016 14:07

Ajde raspisi vec jednom taj referendum ..bijem te....sta s..es svaki dan.Ajde raspisi ako imas mosnje?????Nemas ti to.Klikercici dole.Ovako samo drzis one svoje polupismene budale napregnutim uvjek.jedan dan nas ukidaju neki vanzemaljci a drugi dan se ocjepljujemo.Pa hajde odcijepi nas vise fa zavrsimo s tim i budi dozivotni predsjednik.Ako imas onu stvar.

Name

Sud

02.01.2016 14:12

Sud BiH belezi ,za trebace !!

Name

Franjo

02.01.2016 14:30

Zenica KP ceka

Name

Grga

03.01.2016 09:00

Milorad je lopov i budala to je činjenica ali ga opet vise volim nego ove Turke sto vas ovdje pale glupsoni glupi! Kako se mnogi primate na ove komentare kao nekih Srba a ustvari dva Turčina pišu sve komentare! Dobro Dodik zbori " Referendum za ocjepljenje" samo Turčin neće to podržati. Živjela Republika Srpska i naš predsjednik koga smo sami birali!!! Kakav god da je Dodik on je naš! Idite vi Turci na svoje stranice pa kritikujte one što su isplanirali Markale i Stebrenicu a ostavite vi nama našeg predsjednika mi ćemo njemu presuditi!

Name

re nedeljko

03.01.2016 16:36

Mile " podrumaš, gdje se on borio ,na tekovima Umprofora i za njega je bila republika šumska. Sramota, lopovčina Laktaška.

Name

Ре Грга

03.01.2016 17:33

На жалост већина не види да их бошњаци ложе својим коментарима. Да их (заједно са Бакиром) питамо да ли се слажу да добијемо независну Републику Српску и истовремено осудимо Додика и цијели врх СНСД на доживотне казне затвора.

Name

axxe

04.01.2016 15:37

E TOLIKO STE VAZNI U PM DA ZELI SVAK DA VAS UNISTI SAMI STE SEBE UNISTILI.

Name

profesor

02.01.2016 09:50

Kad ratni profiter i dezerter sa odstupnicom u Beogradu i Moskvi počne prosipati patriotsku retoriku,meni koji sam dijete poginulog borca dođe da pokupim ono ordenje što sam dobio da vratim jer mi se povraća od ovakvih licemjera.

ODGOVORITE
Name

Stop

02.01.2016 11:03

Voli on RS do zadnje pare!

Name

re profesor

02.01.2016 12:06

Mile čuva mjesto u Moskvi, vidi kako žive Mira i Marko, samo tamo je hladnije i nema hapanja.

Name

Češkanje

02.01.2016 13:15

Podmoskovlje, stambeni blok u Brno-Češka, Dedinje itd.

Name

borac RS

02.01.2016 09:53

Koliko kosta narod ovaj intervju dat Sputnjiku. Ja znam da se iz nasih dzepova finansira taj list koji samo pravi pricu o kriminalcu Dodiku.

ODGOVORITE
Name

Šta te briga?

02.01.2016 10:22

Ne plaćaš ti...

Name

e

02.01.2016 09:54

SAD U NOVOJ 2016 - moze REFERENDUM !

ODGOVORITE
Name

cišpula

03.01.2016 00:19

Da zbilja, koliko li je referednuma pripremio za 2016-tu?

Name

Piksi

03.01.2016 05:33

Ma mogu sve teme, samo ne Zakon o porijeklu imovine i otvaranje afera.

Name

Abc

02.01.2016 10:00

Kako ga ne pita novinar s obzirom na to da ste na tenkovima SFOR-a dosli na vlast sa dva poslanika u parlamentu i zbacili pucem sa strancima legitimno izabranag predsjednika,imate vrlo lose misljenje o zapadu,a Rusi vas nisu ni doveli na vlast niti odrzavali.

ODGOVORITE
Name

Nedjo2

02.01.2016 10:01

Jeli ovo snimljen u Tunjicama.

ODGOVORITE
Name

Batman

02.01.2016 11:35

Ma jok Tunjice,ovo je specijalni studio u vili na Dedinju,ako ne daj Boze izbiju sukobi da "dezerter" moze da brani RS.

Name

BiH

02.01.2016 10:03

Strana 34.Pod d.Nosilac ovog pasoša je državljanin Bosne i Hercegovine.Ovo je i budali jasno a valjda je Dodo i tebi jasno ko je drzava a ko je entitet u BiH i ne laprdaj vise o napadima na RS.Nju niko ne napada osim tebe.

ODGOVORITE
Name

BL-RS

02.01.2016 12:48

Je...a te Bosna i Hercegovina vise.

Name

Re

02.01.2016 22:03

Istina boli...

Name

BL-RS

02.01.2016 23:58

Hvala Bogu, ja imam srpski pasos. Pola RS a ima pasose Srbije, ako Bog da, za godinu dve imacemo zajednicke. Verujem da ce Federacija imati zajednicke sa ISIL om. Raspitaj se koju Slavu ti je deda slavio ???

Name

Re

03.01.2016 10:45

Ogranicen si k'o kruznica...

Name

Miki

02.01.2016 10:07

Milorade tvoj advokat je rekao da nekontrolisano lupetaš. Ćuti crni Milorade.

ODGOVORITE
Name

ekonomista

02.01.2016 10:09

RS je brod koji je trajno oštećen zahvaljujući ovom čovjeku. Uskoro će iznos javnog duga dovesti RS u dužničko ropstvo, a to se ne može braniti puškom.

ODGOVORITE
Name

marko samardzic

02.01.2016 10:13

Samo ustanak protiv ove bagre,pa ko koga istrjebi!!!

ODGOVORITE
Name

Čorba

02.01.2016 11:08

"Sebi sagradili hramove, druge stavili u amove...ruke im obrezle u krv..." Prepoznaš li se Mile?

Name

Čorbice. . .

02.01.2016 13:57

. . . OGREZLE U KRV,a ne OBREZLE. . .

Name

cobi

03.01.2016 00:23

Mujo Samardzicu, sto se pojavljujes pod raznim nick-ovima..ti-pravac Federacija, a mi do NEZAVISNOSTI, papak...

Name

realan

02.01.2016 10:15

Strah mu se uvukao u kosti vidi mu se u ocima.Strah od tzv. izdajnika i naroda i to je pokazao neki dan na protestima.Referendum nikada nece biti odrzan jer tada ovaj obicni manipulator jako dobro zna sta ga ceka!

ODGOVORITE
Name

Za realnog

02.01.2016 10:25

Hoce pred izbore ako ne bude drugih opcija da ostane na vlasti. Poslije mene potop mu je izgleda deviza kojom se vodi i spreman je da zrtvuje i mir i RS i sve samo da niko ne sazna za njegov kriminal.

Name

Ludi Milojko

02.01.2016 11:30

U pravu si, bas nam se nesto Mili otrco ko brezova metla.

Name

zvornik

02.01.2016 10:15

Ti samo ne trebas da postojis.

ODGOVORITE
Name

Zvornicanka

02.01.2016 10:24

Najveći rusilac RS je upravo Milorad Dodik. Za koju gadinu ako luđak ostane na vlasti neće biti RS.

Name

borac

02.01.2016 10:16

Sputnjik plackaska horda uz blagoslov predsjednika a nasto si spao bruka da placas tolike pare da se o tebi pise bolestan ne sali se vjestak.

ODGOVORITE
Name

Ludi Milojko

02.01.2016 10:17

Ha ha haaaa, ludi Milojko,zvanicno sluzbeno potvrdeno od licnog ljekara.

ODGOVORITE
Name

Nova

02.01.2016 10:20

Republika Srpska je ugrozena od tebe i dosta vise nemoj nas braniti!!!!

ODGOVORITE
Name

Geography

02.01.2016 10:25

Dnevna doza Milorada Dodika primljena.

ODGOVORITE
Name

Popusilo se sve

02.01.2016 10:29

Teza mu je fantasticna. SDS kao unutrasnji neprijatelj rusi RS. Valjda hoce da kaze da se nisu morali muciti ni da je stvore. Mogli su ko i on lobirati po svijetu i uvuci se u vlast uz pomoc stranih sila.

ODGOVORITE
Name

Miki

02.01.2016 10:37

Proslavicu dan kao dan Republike Srpske kada Milorad bude uhapsen. Mislim da je to najpravednije rjesenje za sve.

ODGOVORITE
Name

Ana

02.01.2016 11:09

To će biti Dan oslobođenja od Bitange! Dan koji, niko sem nas u RS, niti je imao, niti će imati.

Name

Jos uvijek

02.01.2016 10:41

Nova godina, stara prica.

ODGOVORITE
Name

Mico Savan

02.01.2016 10:43

Bas si budala uz to i naporan.

ODGOVORITE
Name

kralj

02.01.2016 10:55

Svaka ti je ka Njegoseva..Do nezavisnosti...

ODGOVORITE
Name

posavina

02.01.2016 11:07

E neces gosp.Dodik ti docekati da je rasturis sigurno,na tvoju zalost.BIH je bila i bice i ostace,samo nece tebe biti gospodine.Sada bi ti unistio cijelu drzavu i cijelu Srpsku samo da izbjegnes odgovornost za kriminal i korupciju koju si napravio sa svojim tajkunima.Pa nije ti valjda BIH kriva sto si ti sve u RS rasprodao i pokrao pa tolika mrznja prema drzavi.

ODGOVORITE
Name

borac

02.01.2016 11:08

Profesore ima nas dosta koji tako misle.

ODGOVORITE
Name

borac

02.01.2016 11:11

A tek kad bi psihijatri pregledali one sto mu vjeruju????????

ODGOVORITE
Name

SDSN

02.01.2016 11:13

DEFINITIVNO, DOTAKLI SMO DNO-DNA. KO OVO SVE GOVORI? NEKO, KOGA SU PRVI PUT DOVELI NA VLAST, KADA JE IMAO DVA POSLANIKA! NEKO, KOGA SU DRUGI PUT DOVELI NA VLAST OBUCAVANJEM, FINANSIJSKOM POMOCI I "DOZVOLJAVANJEM SAMO NJEMU DA PRICA O REFERENDUMU O SAMOSTALNOSTI RS"! DA SU DRUGI PRICALI O REFERENDUMU ZA SAMOSTALNOST BILI PO POMETENI. NEKO, PRIJE KOGA JE BILO PUNO VISE PREDUZETNICKO-ZANATSKIH POSLOVNIH PROSTORA NEGO DANAS POSLIJE "NJEGOVIH DESET GODINA".!NEKO, PRIJE KOGA JE BILO PUNO VISE PREDUZECA! NEKO, KOJI JE NAPRAVIO NEUPOREDIVO VECI DUG U ODNOSU NA ONAJ KOJI JE ZATEKAO PRIJE DESET GODINA! NEKO, KO JE VLADAO VREMENOM PODUDARNIM SA STRADANJEM MILANA VUKELICA, STRADANJEM PROFESORA KRAVARUSICA, STRADANJEM ZELJKA VULICA, STRADANJEM DUSKA KOSPICA ITD. SRPSKI NARODE - DA LI UOPSTE ZNATE KO JE "TAJ NEKO"? IZGLEDA DA VECINA NE ZNA ILI JE ISTA KAO "TAJ NEKO"!!!

ODGOVORITE
Name

MIRO

02.01.2016 11:21

ШТО ЈЕ ВИШЕ ТРАЧЕВА И ЛАЖИ, ДОДИК НАМ ЈЕ МИЛИЈИ И ДРАЖИ.

ODGOVORITE
Name

evo

02.01.2016 19:18

Evo gledam komentare, ti si izgleda jedini Srbin ovdje

Name

Ре-Миро

03.01.2016 09:06

Поведи га малo кући кад је тако драг , госпоџи је вероватно још дражи, а ако није биче. Рудоња је то.

Name

MIRO

03.01.2016 11:21

Пише се госпођи и кући. Научи писати СРПСКИ ЈЕЗИК. Информативни рат против Републике Српске изгледа воде неписмени појединци из реда бошњачког народа, који се представљају српским именима, њима то није испод части.

Name

mrsic

02.01.2016 11:22

Nedelju dana cu slaviti kad ovaj majmun zavrsi u zatvoru.

ODGOVORITE
Name

Ludi Milojko

02.01.2016 11:26

Znaci po njegovoj prici da nam je Rusija toliko pomogla moglo bi se zakljuciti da je on dobio i veliki i mali kredit od Rusa koji nij prijavio kao i kilu zlata.Bilmeze jedan pa ti si taj koji je bio saucesnik u rusenju Jugoslavije.Izgleda da si sve zaboravio ali narod nije.

ODGOVORITE
Name

Nevjerujem

02.01.2016 11:28

Da li je moguce da ovaj narod u RS ne vidi 20 godina istu politiku u RS. Uvijek neko napada a on brani. Sam je Izetbegovic rekao da je priznao samo da se datum zamjene a on uporno hoce da sruse RS pa narode jesmo mi toliko glupi u RS da kod nas to jos uvjek prolazi a nemamo da damo marku djeci za sendvic sta mi vrijedi da imam vilu a u njoj nemam sta da jedem. NARODE dodjite vise pameti u ovo vjeruje samo onaj ko ima koristi u ovakvom stanju,hvala na razumjevanju.

ODGOVORITE
Name

pecaros

02.01.2016 12:02

Sto ovaj narod moze da trpi. Dodik samo lupeta. Кad mu je stalo do Srpske sto njegova djeca studiraju vani, kupuju imovinu vani.

Name

Potvrda

02.01.2016 11:33

Ovo je samo potvrda o ljekarskim nalazima,je li ovo reakcija na gubitak 800 radnih mjesta u Prijedoru. To Mile samo napred ako ti ne napravis jedinstvenu BiH nece niko.

ODGOVORITE
Name

Drakče

02.01.2016 12:08

Čovjek ima zadatak ekonomski nas gurnuti Hrvatima.

Name

BORAC

02.01.2016 12:16

SRECAN RODJENDAN REPUBLIKO SRPSKA I POSTOVANOM PREDSJEDNIKU SRECNU 2016 GOD.

ODGOVORITE
Name

rvi

02.01.2016 17:51

Emoj borac

Name

BIRO

03.01.2016 10:16

TI SI OCITO UTOVARO RONHIL'SVOM SEFU,BANDO CRVENA

Name

Haha

02.01.2016 12:22

Refko i Čombe... :D

ODGOVORITE
Name

Kiklop

02.01.2016 12:27

Prestati krasti i poceti raditi. Sve ostalo je damagogija.

ODGOVORITE
Name

Goool

02.01.2016 13:08

Sprovesti Zakon o porijeklu imovine, sve pokradene pare i imovinu vratiti firmama, institucijama i u budžet. Tu ima za 5 budžeta!

Name

xyz

02.01.2016 12:28

Ti si neko ko mora biti u zatvoru.

ODGOVORITE
Name

zumba

02.01.2016 12:36

Ako ovakvi kao Dodik mogu razvaliti BiH onda nije ni zasluzila da postoji.

ODGOVORITE
Name

Bosanac tombacar

02.01.2016 12:36

Baja je garant i ovako nedjeljive BiH i veliki garant ukidanja entiteta.

ODGOVORITE
Name

TOPIĆ R

02.01.2016 12:42

NAŠIM PARAMA PROBAVA DA SPASI D...,DRAGICI NIKOLIĆ NAVODNO JE DONIRO ZA NJEZINU ZAKLADU OKO MILION EVRA,DA BI NIKOLIĆ REKO KOJU LIJEPU RIJEČ,SKIDATI BITANGU.

ODGOVORITE
Name

?

02.01.2016 13:02

Zna kako je smijenio gospodina Poplašena?

ODGOVORITE
Name

Felix

02.01.2016 13:25

Ako bi ti vladao samostalnom RS , tek smo ga onda na**b**I . BiH ti komplikuje pljacku.

ODGOVORITE
Name

NIKOLA

02.01.2016 13:29

Milokrade zaboravio si terapiju, covjece.

ODGOVORITE
Name

tuzlak

02.01.2016 13:33

Mile je ko pokvarena ploca.. De ga sklonite iz politickog zivota samo sramoti.

ODGOVORITE
Name

MIKI

02.01.2016 13:40

E MOJ MILORADE,TI LUPAŠ KO MAKSIM PO DIVIZIJI. NISI UČESTVOVAO U STVARANJU RS,ALI RADIŠ NA NJENOM RUŠENJU.PLJAČKAŠ JE SA SVOJIM TAJKUNIMA,GODINAMA.O TOME ĆUTIŠ NAKAZO JEDNA.SVE SI JOJ UZEO,POKRAO.SRAM DA TE BUDE LOPOVE JEDAN.

ODGOVORITE
Name

JP

02.01.2016 13:55

Covjek je bolestan,jako lose izgleda,neophodno misljenje jednog neutralnog Dr.-psihologa.

ODGOVORITE
Name

zakon

02.01.2016 14:03

Zalosno ali istinito kome je vise stalo I do RS Dajte mi poso Stan 34 godina imam neozenjen nemam od cega hraniti porodicu ne ka se zove RS ako hoce I Turska I Rusija ali posteno dase radi

ODGOVORITE
Name

Re

02.01.2016 15:58

Neozenjen a imas porodicu? Sto ti sam sebi ne trazis posla? Zar Dodik da ti trazi? U tom i jeste fol našeg naroda. Samo da im neko trazi i rešava probleme.

Name

Ntasa

02.01.2016 14:46

NE TREBA GOVEDO POREMECENO PODRZAVATI IZDAJNIKA TREBA LOPOVSKOG U HAG POSLATI PITALI TE SE KOLIKOJE ZAGORCO ZIVOTA NARODU POD ZEMLJOM MNOGI NE GOVORE KOJE JE POSLO TRI METERA.

ODGOVORITE
Name

jovo

02.01.2016 14:47

A ti micko niti mozes niti moras biti.Dogorjeva tvoja svijeca,olako ali neminovno.

ODGOVORITE
Name

Merlin

02.01.2016 14:55

KP dom sad dom je tvoj,na reveru redni broj...ne puštaj iz ruku sapun,džaba što si tajkun...pjesma od Dubioze kao za Dodiika i co

ODGOVORITE
Name

rajsnedla

02.01.2016 15:48

Ako bude imalo sreće, uskoro ćeš nas sve posmatrati s one strane...

ODGOVORITE
Name

Oj ha

02.01.2016 15:54

Republici Srpskoj su potrebni novi ljudi. Izaberite Milorada Dodika, on će donijeti promjene!

ODGOVORITE
Name

Ozren

02.01.2016 16:39

Čitam novogodišnje izjave Izetbegović u svakom obotvaranje radnih mjesta, dok ova baraba sve dveo na čistu kafafansku hajju.

ODGOVORITE
Name

Sta ces

02.01.2016 17:24

Neko bi otvaro a neko bi zatvaro. Ako prodje novi zakon o policiji bice zatvaranja i te kako. Samo jos da usvoje zakon o prisilnom radu i gulazima i eto novog zaposljavanja. Kad npr neko sta kaze lose protiv vodje ode momentalno u gulag Integral Inzinjeringa gdje za dzabe pravi auto puteve oko Laktasa

Name

amfilohije

02.01.2016 18:53

Samo Sipa Srbina spasava....Helouuu sipa kom hir.!!

ODGOVORITE
Name

Nevesinje

02.01.2016 21:33

Tako je Milorade mi smo svi hajvani a ti eto ko bogom dan pametan Na kraju ćeš poželjeti da si umjerena opozicija.Odgovarat ćeš i pred bogom i pred narodom

ODGOVORITE
Name

Bos

02.01.2016 22:15

Tuga i strah do bola,kod baje pa samo pokusava opstati na temi nema bosne nestace srpske,ugrozen presednik ugrozene institucije,izdajnici domaci,strani,i sta sve jos.A zna da nece jos dugo jer je sve prolazno pa i baja.

ODGOVORITE
Name

odgovor Vucurevica Dodigu-pismo od prije 15 dana

02.01.2016 23:51

Slavko Vučurević, potpredsjednik PDP-a i gradonačelnik Trebinja napisao je danas novo otvoreno pismo Miloradu Dodiku, predsjedniku Republike Srpske u kojem ga poziva da “zakopa ratničke trube” i optužuje ga da je stvorio kriminalnu oligarhiju. Evo šta je Vučurević poručio u otvorenom pismu: Uvaženi predsjedniče Republike Srpske, Zakopajte vaše ratničke trube gospodine predsjedniče u Vaše dvorište. Zakopajte ih duboko da ih niko više i nikada ne nađe. Nikome ne pada na pamet da brani kriminal i ono što nas je dovelo do propasti. Ono što opterećuje Republiku Srpsku je kriminalna oligarhija koju ste stvorili Vi zajedno sa svojim lokalnim velmožama i tajkunima, poslušnicima i klimoglavcima koje ste sami postavili da obavljaju najprljavije poslove. Ukoliko ste poželjeli da otvorenim sukobom sa sudskim i tužilačkim organima RS otvorite stare rane nećete uspjeti. Nisu bolne rane majki junaka RS ni zacijelile, a vi ponovo inicirate sukob. Nemate nikakvo pravo da se igrate sudbinom ovog naroda, jer niste dostojni da odlučujete u njihovo ime. Čega se bojite? Da li Vas je strah Zakona pa ne dozvoljavate pravosudnim i istražnim organima da obavljaju svoj posao. Kome u ovom trenutku trea sukob. Onom koji brani neodbranjivo. Vama gospodine Dodik, jer ste po svemu sudeći, duboko zaglibili u kriminal i ostrašćenost. Vama koji ste do te mjere u problemima da se ponovo oglašavate ratničkim trubama. Pravda je uvijek bila spora, pa i kad se činila nedostižnom dolazila je kao istina koja oslobađa. Narod RS istinu jako dobro zna. Nije daleko trenutak kada će otrežnjavajuća istina izaći na vidjelo. Istina koja će Vas smjestiti tamo gdje je Vama i Vašim poslušnicima odavno i bilo mjesto.

ODGOVORITE
Name

rs

03.01.2016 11:49

Slavko kad mu sroci zakuca ih sve za zid a oni posto su nepismeni i vide da su slabiji onda pocnu da vrijedjaju,da pisu kazne.Tako isto rade sa ovima iz BNTV. Sve je vjecno Dodik samo si ti prolazan.

Name

lovac

03.01.2016 00:23

Negdje se sakrio ali evo pada snijeg pa će zvijerka pokazati tragove.

ODGOVORITE
Name

ne volim Dodika

03.01.2016 02:01

Vi muslimani mozete da mrzite Dodika, a i preko njega sve Srbe, ali znajte da su vasi jedini i pravi neprijatelji na ovim prostorima Hrvati. Sjetite se Ahmica i kako je do njih doslo, sjetite se Mostara....malo je podlih bolesnika na cjelom svijetu kao sto su ustase. Hrvati samo cekaju priliku da vas sve pokolju najstrasnije. Da ste bili sa nama nikad vam nista ne bi bilo, ni jedno vase djete ne bi stradalo, ko bi htio da napusti BH mogao je preko RS i Srbije ko bi htio da ostane mogao je....a vi ste izabrali saveznistvo sa ustasama koji su vam igru namjestili i jos vas je i Alija zrtvovao koji je kao i njegov sin Bakir poslije pricao o svom srpskom porijeklu. Narodi ne smiju da nasjedaju na lazi lokalnih politicara....Srbi i muslimani moraju da se postuju i zive u miru ne samo zbog buducnosti nase djece nego i zbog zajednickih predaka koje moramo da postujemo.

ODGOVORITE
Name

RE

03.01.2016 13:51

Zašto bi Muslimani mrzili Dodika pa on Republiku Srpsku vodi direktno prijekim putem direktno u nestanak

Name

Madžar

03.01.2016 09:42

Opet isto, ponovo i ko zna po koji put zavapi Risto. Ako ako ništa zato, važno je da se rimuje, doda Sredoje. I odoše na iće i piće o trošku narodnome. A sve zato što je svijet pun gada, kako reče junak jedne pripovijetke.

ODGOVORITE
Name

rade

03.01.2016 09:49

TI BI NAS U RAT,A GDE BI 92,TI BI U VILU NA DEDINJE,IL MONTE FUJKARLO,E NECES TI PROCI,ZATVOR ZA SVO ZLO KOJE SI NANIO OVOM NARODU,

ODGOVORITE
Name

Pro Dodik

03.01.2016 10:53

Mile Jarane izdrzi i dokusuri je do kraja. Ti si najveci prijatelj BiH!!!!!!!

ODGOVORITE
Name

Tako kazu

03.01.2016 11:36

Kad ratnom veteranu odrede da ima PTSP daju mu neke sice penzije tek da se racuna. Al mu daju. I kad sta kaze prilijepe mu etiketu ovaj je malo puko od rata pustite njega on je lud. A sta cemo s nepravdom kad ratnom profiteru daju dijagnozu i dokazu pomocu vjestaka da ima PTSP njemu nema penzije ni nikakvih primanja osim sto sam ugrabi i oslobodi kao npr vilu u Beogradu i tako. I dok veteran gleda kako ce potrosit svijih 100 marki penzije profiter i dalje oslobadja po Beogradu,Moskvi,Kipru,Portorozu i ko zna kud al uglavnom sto dalje odavde

ODGOVORITE
Name

Savjetnik volonter

03.01.2016 11:37

Pa posto si doveo bar pola naroda do gladi slazi(u tome si najjaci) na nekom samitu da narod strajkuje gladju da dobijes nezavisanu RS a kad bude nezavisna ,10o % ti upravljas , a mi cemo tad poumirati od gladi.I mi smo na dobitku,skratis nam muke.

ODGOVORITE
Name

Mila

03.01.2016 11:44

E moj Mile, RS ce biti dok je BiH, jer u proteklom ratu su i muslimani sa hrvatima branili svoj dio BiH, a Srbi svoj dok si ti svercovao preko Drine cigatete, isto je BiH branjena kada si ti i Luka sa transporterima uz pomoc SFORs osvajali vlast i dijelili, na zalost srbe. Danas si najveci bogatas. Dosta je tebe i tvoje politike prema narodima cijele BiH, ostavite nas da u miru, u svojoj nemastinji, bar mirno zivimo.

ODGOVORITE
Name

foča

03.01.2016 12:32

Tako je Mile, samo naprijed!

ODGOVORITE
Name

Igi Banjaluka pa onda Svedska

03.01.2016 22:36

Eh moj Dodo, kad smo ti sakupljali glasove po gadu, Paprikovcu, kad smo vukli i navlacili, pa su krenuli krediti pa smo skocili gore... a onda sam vidjeo sta si i ko i pobjegao u Swedsku. Poslednjih godina dolazim vidjet roditelje koji su u sve vecem jadu... Dodo sahranio si narod koji te nosio kao i svaki Srpski Vozd, ima li ijedan da mu glavu nisu osjekli... tugo pregolema, prodao si zemlju turcima, a i narod na njoj

ODGOVORITE
Name

Ispravka

03.01.2016 22:58

Nisu samo zapadne zemlje priznale tad BiH, vec i Rusija. To im ne treba zaboraviti NIKAD!

ODGOVORITE
Name

Ucitelj joge

03.01.2016 23:38

Uci jogu Milorade.

ODGOVORITE
Name

stvarnost

04.01.2016 04:30

Dodik ti si opasan od tebe postoji strah da si ti taj koji ces unistiti Republiku Srpsku. Glumis velikog patriotu ali nisi , lazes . Dokazi djelima, rezultatima da si to sto pricas. jedno pricas drugo mislis ,a trece radis! Pamet u glavu dok je jos vrijeme.

ODGOVORITE
Name

code

04.01.2016 07:37

Kakvi politicari takvi i mi drze nas u sahu tolike godine gdje god dodemo van bih nazalost svima se smrkne imali smo i otjepljivanja nazalost sta smo dobili samo stotine novih spomenika i vjerski objekata cesto sam u kontaktu s raznim nacionalnostima nikad nisam imao ni najmanji problem a kad upalim tv imam osjecaj da smo vec u rovovima srena vam nova godina uzivajte u zivotu nismo macke

ODGOVORITE
Name

Bos

04.01.2016 10:53

Ti nebi trebao davati izjave bez ljekarskog nalaza.

ODGOVORITE
Name

mrgud

04.01.2016 16:24

Boze koji levati...jadnici..za sve u zivotu vam je kriv Dodik...ajde pogledajte sebe u oci...pa otici ce Dodik onda ce vam Bakir biti zakletva...ps.i ja sam borac prve kategorije ratni vojni invalid..pa sta...zar je bitno ko je na vlasti u republici srpskoj samo neka je ima jer ima nas koji smo svoju krv dali za nju...

ODGOVORITE
Name

veteran

04.01.2016 18:25

Nije mi jasno odakle tolika mržnja prema BiH a u njoj zivimo? Još se poruke salju ,,odozgo,,

ODGOVORITE
Name

domi

04.01.2016 21:30

EJ CRNI COVJECE STA TI NAROD GOVORI,ati nista,Imas li grama cojstva u sebi.Bjezi bolan u kakvu izolaciju,pecaj,uzivaj malo...

ODGOVORITE
Name

domiM

04.01.2016 21:34

MRGUDE I JA SAM BORAC

ODGOVORITE