Ирачке снаге преузеле контролу над још неколико дијелова Рамадија

Ирачке снаге данас су преузеле контролу над још неколико делова Рамадија, одакле су истерали припаднике Исламске државе, како би ослободили цивиле.

Свијет 01.01.2016 | 21:19
Ирачке снаге преузеле контролу над још неколико дијелова Рамадија

Ирачка војска данас је наставила да обезбеђује своје позиције у Рамадију. Центар тог града ослободила је пре неколико дана од Исламске државе, али у неким деловима града још увек има џихадиста.

"Наше безбедносне снаге су почеле операцију у кварту Калдија у источном делу Рамадија и успели су да ослободе Пољопривредни факултет", рекао је локални званичник Хамид ал-Дулаими, који је додао да ирачке снаге од џихадиста чисте и друге зоне у Ираку.

Званичник провинције Ал Анбар Хади Ирзаџиј рекао је су безбедносне снаге ухапсиле 30 припадника Исламске државе, који су покушавали да побегну из Рамадија и да се представе као цивили.

Рамади је од маја био под контролом Исламске државе.

Извор: Блиц

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Михаило Микић

01.01.2016 20:41

Тактику ратовања коју примењује сада ирачка војска у грађанском рату по савјету својих "савезника" је непотребно мрцварење народа као и За време грађанског рата у Југославији. То је бесмислено и сулудо крварење народа, јер сатана непије воде хладне нити рујног вина већ сатана пије КРВИ од народа!

ОДГОВОРИТЕ