Iračke snage preuzele kontrolu nad još nekoliko dijelova Ramadija

Iračke snage danas su preuzele kontrolu nad još nekoliko delova Ramadija, odakle su isterali pripadnike Islamske države, kako bi oslobodili civile.

Svijet 01.01.2016 | 21:19
Iračke snage preuzele kontrolu nad još nekoliko dijelova Ramadija

Iračka vojska danas je nastavila da obezbeđuje svoje pozicije u Ramadiju. Centar tog grada oslobodila je pre nekoliko dana od Islamske države, ali u nekim delovima grada još uvek ima džihadista.

"Naše bezbednosne snage su počele operaciju u kvartu Kaldija u istočnom delu Ramadija i uspeli su da oslobode Poljoprivredni fakultet", rekao je lokalni zvaničnik Hamid al-Dulaimi, koji je dodao da iračke snage od džihadista čiste i druge zone u Iraku.

Zvaničnik provincije Al Anbar Hadi Irzadžij rekao je su bezbednosne snage uhapsile 30 pripadnika Islamske države, koji su pokušavali da pobegnu iz Ramadija i da se predstave kao civili.

Ramadi je od maja bio pod kontrolom Islamske države.

Izvor: Blic

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Михаило Микић

01.01.2016 20:41

Тактику ратовања коју примењује сада ирачка војска у грађанском рату по савјету својих "савезника" је непотребно мрцварење народа као и За време грађанског рата у Југославији. То је бесмислено и сулудо крварење народа, јер сатана непије воде хладне нити рујног вина већ сатана пије КРВИ од народа!

ODGOVORITE