Превц: Био сам потпуно опуштен!

Словеначки ски скакач Петер Превц рекао је да је био веома опуштен пред скок у другој серији у Гармиш Партенкирхену.

Остали спортови 01.01.2016 | 18:20
Превц: Био сам потпуно опуштен!

Превц је славио на другој турнеје Четири скакаонице и постао први фаворит за освајање можда и најпрестижнијег такмичења у овом спорту.

Превц је после скока од 133, метра, у другој серији скочио 136 метара и за више од 16 бодова надмашио победника у Оберстдорфу Зеверина Фројнда.

Фројнд је завршио на трећој позицији (скокови 133,5 и 132,5), док се између њих убацио Кенет Гангнес који је рекао да је Петер био класа за себе.

“Хвала на комплиментима, али овде је било веома тешко освојити прво место. Имао сам добар скок у другој серији, услови су били одлични и то ми је омогућило да добро скочим у оба наврата”, рекао је Превц одмах по слетању.

Словенац је после нешто слабијег финиша на првој станици показао зашто је највећи фаворит да тријумфује на турнеји Четири скакаонице и зашто је пре Оберстдорфа везао три тријумфа. Остварио је први индивидуални тријумф на некој од станица, преузео вођство у генералном пласману и повећао разлику над другопласираним Фројндом у Светском купу.

“Био сам потпуно опуштен, имао сам добар положај на рампи и услови су били савшени, што ми је омогућило да имам добар скок. Али има још много такмичења и тек смо на пола”, додао је Превц.

Коментари / 0

Оставите коментар