Prevc: Bio sam potpuno opušten!

Slovenački ski skakač Peter Prevc rekao je da je bio veoma opušten pred skok u drugoj seriji u Garmiš Partenkirhenu.

Ostali sportovi 01.01.2016 | 18:20
Prevc: Bio sam potpuno opušten!

Prevc je slavio na drugoj turneje Četiri skakaonice i postao prvi favorit za osvajanje možda i najprestižnijeg takmičenja u ovom sportu.

Prevc je posle skoka od 133, metra, u drugoj seriji skočio 136 metara i za više od 16 bodova nadmašio pobednika u Oberstdorfu Zeverina Frojnda.

Frojnd je završio na trećoj poziciji (skokovi 133,5 i 132,5), dok se između njih ubacio Kenet Gangnes koji je rekao da je Peter bio klasa za sebe.

“Hvala na komplimentima, ali ovde je bilo veoma teško osvojiti prvo mesto. Imao sam dobar skok u drugoj seriji, uslovi su bili odlični i to mi je omogućilo da dobro skočim u oba navrata”, rekao je Prevc odmah po sletanju.

Slovenac je posle nešto slabijeg finiša na prvoj stanici pokazao zašto je najveći favorit da trijumfuje na turneji Četiri skakaonice i zašto je pre Oberstdorfa vezao tri trijumfa. Ostvario je prvi individualni trijumf na nekoj od stanica, preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu i povećao razliku nad drugoplasiranim Frojndom u Svetskom kupu.

“Bio sam potpuno opušten, imao sam dobar položaj na rampi i uslovi su bili savšeni, što mi je omogućilo da imam dobar skok. Ali ima još mnogo takmičenja i tek smo na pola”, dodao je Prevc.

Komentari / 0

Ostavite komentar