Њима сваки дан треба 50 векни хљеба

Абдулкадир и Разиа Гунгор, брачни пар из југоисточног турског града Газиантепа, током 34 године брака укупно су 21 пут доживели радост рађања детета.

Свијет 01.01.2016 | 12:08
Њима сваки дан треба 50 векни хљеба

Четворо њихових малишана је умрло од различитих болести, а данас имају 17 деце, пише Анадолија.

Абдулкадир (55) и Разиа (51) венчали су се 1981. године и од тада живе у малом месту Сахинби, недалеко од града Газиантепа. Родитељи су 17 деце, девет синова и осам кћери. Њихова деца су између једне и 33 године старости.

Поред тога, мајка Разиа имала је и седам побачаја. Осмеро деце брачног пара Гунгор такође је ступило у брачну заједницу, тако да Гунгори данас имају и 24 унучади.

 

Отац Абдулкадир Гунгор казао је како са својом породицом живи сретан живот, те да своју децу види као благодат. Каже да бројност деце за њега не представља било какав проблем, осим што се понекад сусреће са појединим, како је рекао, "административним проблемима".

"Када се родио мој најмлађи син Хилми отишао сам да га пријавим. Но, службеници који су тамо радили нису ми веровали да имам већ 20 деце. Дошли су кући и након што су проверили мом су Хилмију одобрили издавање личне карте", прича Гунгор.

Породица Гунгор бави се и живи од пољопривреде, као и већина становника овог малог места. Отац Абдулкадир додаје како се понекад зна десити да замени имена своје деце.

"Дешава се понекад, када се сви окупимо и када дођу и унучади заменим им имена. Али и они су навикли на то тако да нема проблема", каже Гунгор.

Мајка Разије прича како је са 17 година своју прву бебу узела у наручје, те да је 28 пута остала трудна, међутим данас има 17 деце.

"Одгајати децу није било толико тешко. Понекад смо имали материјалних потешкоћа. Сваком препоручујем да рађају децу, јер од деце нема штете. Ја лично, када бих имала материјалну подршку, родила бих још деце", каже поносна мајка Разиа.

Кћерка Сонгул, треће дете у породици Гунгор, ступила је у брак пре десет година. Обзиром да већ има четверо деце, очигледно да је љубав према деци наследила од својих родитеља.

Она каже како је срећна јер има пуно браће и сестара, те додаје како је за њихову породицу дневно потребно око 50 векни хлеба.

"Ја такође имам четверо деце и јако их волим. Желим јос рађати, али не колико и моја мајка, јер времена, услови и животни стандард су се ипак променили", казала је Сонгул.

Извор: Анадолија

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Бос.Брод

01.01.2016 11:30

Машаллах, колико це бити унуцади кад им и најмладје дијете буде велико хаха бит це цијела Армија...

ОДГОВОРИТЕ
Name

блбл

01.01.2016 11:30

А ове насе роде једно па се разпекмезе. :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луди Милојко

01.01.2016 11:33

Ови нису узвлацили гаца.Нека су им здрави и зиви.

ОДГОВОРИТЕ
Name

здепо

01.01.2016 11:48

Ко би реко онако мален и здепаст да га тако цесто завлаци?Комсија ми је онако њему слицан,морам провјерит засто са њим цесто се пије кава,а цесце кад сам на терену.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

02.01.2016 09:13

Што си љубоморан бољем од себе? Умјесто што лупеташ иди код жене ако је имаш и прави дјецу а немој само да паметујеш!