Njima svaki dan treba 50 vekni hljeba

Abdulkadir i Razia Gungor, bračni par iz jugoistočnog turskog grada Gaziantepa, tokom 34 godine braka ukupno su 21 put doživeli radost rađanja deteta.

Svijet 01.01.2016 | 12:08
Njima svaki dan treba 50 vekni hljeba

Četvoro njihovih mališana je umrlo od različitih bolesti, a danas imaju 17 dece, piše Anadolija.

Abdulkadir (55) i Razia (51) venčali su se 1981. godine i od tada žive u malom mestu Sahinbi, nedaleko od grada Gaziantepa. Roditelji su 17 dece, devet sinova i osam kćeri. Njihova deca su između jedne i 33 godine starosti.

Pored toga, majka Razia imala je i sedam pobačaja. Osmero dece bračnog para Gungor takođe je stupilo u bračnu zajednicu, tako da Gungori danas imaju i 24 unučadi.

 

Otac Abdulkadir Gungor kazao je kako sa svojom porodicom živi sretan život, te da svoju decu vidi kao blagodat. Kaže da brojnost dece za njega ne predstavlja bilo kakav problem, osim što se ponekad susreće sa pojedinim, kako je rekao, "administrativnim problemima".

"Kada se rodio moj najmlađi sin Hilmi otišao sam da ga prijavim. No, službenici koji su tamo radili nisu mi verovali da imam već 20 dece. Došli su kući i nakon što su proverili mom su Hilmiju odobrili izdavanje lične karte", priča Gungor.

Porodica Gungor bavi se i živi od poljoprivrede, kao i većina stanovnika ovog malog mesta. Otac Abdulkadir dodaje kako se ponekad zna desiti da zameni imena svoje dece.

"Dešava se ponekad, kada se svi okupimo i kada dođu i unučadi zamenim im imena. Ali i oni su navikli na to tako da nema problema", kaže Gungor.

Majka Razije priča kako je sa 17 godina svoju prvu bebu uzela u naručje, te da je 28 puta ostala trudna, međutim danas ima 17 dece.

"Odgajati decu nije bilo toliko teško. Ponekad smo imali materijalnih poteškoća. Svakom preporučujem da rađaju decu, jer od dece nema štete. Ja lično, kada bih imala materijalnu podršku, rodila bih još dece", kaže ponosna majka Razia.

Kćerka Songul, treće dete u porodici Gungor, stupila je u brak pre deset godina. Obzirom da već ima četvero dece, očigledno da je ljubav prema deci nasledila od svojih roditelja.

Ona kaže kako je srećna jer ima puno braće i sestara, te dodaje kako je za njihovu porodicu dnevno potrebno oko 50 vekni hleba.

"Ja takođe imam četvero dece i jako ih volim. Želim jos rađati, ali ne koliko i moja majka, jer vremena, uslovi i životni standard su se ipak promenili", kazala je Songul.

Izvor: Anadolija

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Bos.Brod

01.01.2016 11:30

Mašallah, koliko ce biti unucadi kad im i najmladje dijete bude veliko haha bit ce cijela Armija...

ODGOVORITE
Name

blbl

01.01.2016 11:30

A ove nase rode jedno pa se razpekmeze. :)

ODGOVORITE
Name

Ludi Milojko

01.01.2016 11:33

Ovi nisu uzvlacili gaca.Neka su im zdravi i zivi.

ODGOVORITE
Name

zdepo

01.01.2016 11:48

Ko bi reko onako malen i zdepast da ga tako cesto zavlaci?Komsija mi je onako njemu slican,moram provjerit zasto sa njim cesto se pije kava,a cesce kad sam na terenu.

ODGOVORITE
Name

Михаило Микић

02.01.2016 09:13

Што си љубоморан бољем од себе? Умјесто што лупеtаш иди код жене ако је имаш и прави дјецу а немој само да паметујеш!