Минхен у страху, жељезнице опет раде

Двије жељезничке станице, које су синоћ биле евакуисане у Минхену, након што је на "Твитеру" њемачка полиција објавила да постоје наговјештаји планираног терористичког напада, данас су поново отворене за саобраћај након неколико часова, пошто је утврђено да за пријетњу не постоје докази.

Свијет 01.01.2016 | 22:56
Минхен у страху, жељезнице опет раде

Њемачка је добила информацију од обавјештајне службе друге државе да Исламска држва планира да изведе напад у Минхену са чак до седам бомбаша самоубица, саопштили су њемачки званичници на конференцији за новинаре, преноси Ројтерс.

Они нису навели од које државе су добили инфромације, али је њемачка телевизија извјестила, позивајући се на неименовани извор, да су информације добијене од Француске.

"Вјерујем да је одлука била оправдана, јер сматрам да не можемо да сносимо непотребне ризике када се суочавамо са конкретним пријетњама, конкретним локалцијама и конкретним временом", изјавио је баварски министар унутрашњих послова, Јоахим Херман, на конференцији за новинаре.

Њемачки званичници су претходно потврдили да посједују информације о томе да је Исламска држава (ИД) планирала самоубилачке нападе у Минхену током дочека Нове године.

Полиција је због тога на Твитеру упозорила грађане да избјегавају велика окупљања и главну жељезничку станицу, као и станиоцу у Пасингу.

Њемачки медији пренијели су да је полиција навела да има "конкретне дојаве", као и да потенцијални нападачи долазе из "исламистичког" окружења.

Упозорење је издато непосредо пред поноћ. Упркос полицијским упозорењима, хиљаде људи је на улицама Минхена уз ватромет дочекало Нову годину.

Пошто су евакуисане, обје жељезницке станице биле су неколико сати затворене и искључене из саобраћаја.

Коментари / 0

Оставите коментар