Испробајте природни лијек за мамурлук

Истраживање аустралијских научника показало је да у превенцији мамурлука могу помоћи крушке. Ради се о томе да помажу телу да свари и уклони алкохол.

Здравље 01.01.2016 | 10:51
Испробајте природни лијек за мамурлук

Број рецепата који 'проверено' ублажавају последице бурне алкохолне ноћи вероватно је једнак самом броју пића које смо и могли да попијемо. Међутим, сада постоји један и иза којег је стала наука.

Аустралијска научна агенција ЦСИРО објавила је како је њихово истраживање показало да у превенцији мамурлука могу помоћи крушке.

Уз то наводе и снижавање холестерола, противупално деловање и да помажу при опстипацији. Међутим, то су све мање важне информације кад је мамурлук пред вама.

Многи народни лекови и савети који ће спречити мамурлук траже и неке припреме пре конзумирања аклохола, а многима то тада није високо на листи приоритета. Зато се сок од крушака чини као прилично једноставан захват, који би могао да помогне.

Научници наводе да крушке, нарочито сок од корејске крушке, битно смањује симптоме мамурлука у односу на плацебо. Најбоље се то могло видети на способности испитаника да буду концентрисани.

Главна научница Мени Ноукс наводи како је то због тога јер крушке утичу на ензиме у метаболизму алкохола, односно помажу телу да пробави и уклони алкохол или смањи његово апсорбовање. Међутим, научници додају да су ово прелиминарне студије и да резултати треба да се финализују, али не шкоди да се испроба.

Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар