Јоксимовићи: За срећу је потребно двоје

Мало који пар је под лупом јавности као Јована и Жељко. Међутим, певач и водитељка вешто крију детаље о својој приватности, али не и то да уживају у складном браку љубави.

Србија 31.12.2015 | 20:00
Јоксимовићи: За срећу је потребно двоје

Јована и Жељко Јоксимовић су се венчали пре скоро четири године. Отишли су на романтично путовање на Малдиве и тамо склопили брак, а онда су прошле године, још једном потврдили љубав венчањем у Цркви Александра Невског на Дорћолу. Пре годину и по дана добили су сина Косту.

Љубав и храброст

А све је кренуло пре седам година када је у Београду било организовано финале Евросонга. Јована и Жељко су добили позив да буду водитељски пар популарног такмичења. Испоставило се да је било судбинско.

"Упознали смо се док смо радили Евровизију, а пре тога се никад нисмо срели. Провели смо пуно времена заједно док су трајале припреме и на крају, када се цео пројекат завршио, схватили смо да осећамо нешто што је свакако више од пријатељства. Данас, када погледам иза себе, рећи ћу вам да је то била љубав на први поглед, али да је требало и храбрости да то једно другом признамо", присећа се Жељко.

Наш познати кантаутор истиче да су њих двоје од почетка складан пар и да сматрају да им је најважније то што су веома компатибилни, али и слични у исто време.

"Волимо да чујемо једно друго, да се посаветујемо, не питам је за мишљење реда ради. Увек када је консултујем, то чиним јер ми је важно шта мисли. Исто тако и Јована. Све одлуке смо доносили заједно јер верујемо да је за срећу, хармонију и успех, потребно двоје", каже Жељко.

Договор и критика

Лепша половина брачног пара Јоксимовић открива у чему су супруг и она слични, а у чему потпуно различити.

"Рекла бих да се разликујемо само у томе што ја не знам да компонујем, а ни да певам. Волимо исте филмове, серије, музику, људе, храну, исте градове... Невероватно је да смо толико слични. Иначе, ни он, ни ја не верујемо у приче да се супротности привлаче. Мени то није могуће. У нашем случају привукле су се сличности", кроз смех каже уредница и водитељка Јутарњег програма на „Пинку“.

На питање шта највише цени код свог супруга Јована каже да су то посвећеност, племенитост и искреност.

"Могла бих овако да набрајам до сутра али ово су прве три ствари које су ми одмах пале на памет".

Питамо их да ли једно друго саветују када су каријера и посао у питању, и да ли су, и у којој мери један другоме критичари. Жељко каже да јесу, и то највећи.

"Можда су критике груба реч, али ја знам да ја њој желим све најбоље као и она мени. У том смислу верујемо да је анализа и указивање на грешке, на неке ствари у послу које могу боље, квалитет и вредност", тврди певач додајући да му је женина подршка у животу пресудно важна.

Одмор уз сина

И Жељко и Јована кажу да сваки слободни тренутак проводе заједно, код куће и да тада највише и уживају.

"Играмо се са Костом, окупимо пријатеље, породицу, гледамо филмове и серије, прави смо залуђеници, и уживамо у нашем кућном миру. То је најбољи начин да се испунимо лепом енергијом", прича Жељко.

Популарни певач, који је солистичким концертом напунио Арену, а и Сава центар, сматра да је љубав покретач свега у животу, и то највећи и најснажнији. Открива и да би волео поново да ради неки заједнички пројекат са Јованом.

Уједно, открива и да увек воли да својој лепшој половини приреди изненађење.

"Понекад је изненађење да дођем кући у три, а планирао сам да останем цео дан у студију. Или да отпутујемо изненада на неколико дана. Свако изненађење које подразумева да смо заједно је увек права ствар", каже шармантни Жељко.

Поносан на ћерку

Мина, Жељкова ћерка из првог брака, студира Факултет музичке уметности и кренула је татиним стопама.

"Она је веома заинтересована за студијски рад и долази стално у „Минацорд“. Драго ми је, јер верујем да је срећан само онај човек који ради оно што воли. Деци преносимо и разне таленте и не желим да посматрам њен таленат као нешто што треба спутавати. Напротив, она треба да га развија и да се бави оним што најбоље уме да ради", каже Јоксимовић.



Коста музикалан на тату

"У последње време Коста непрестано тражи да седи тати у крилу и да свира са њим. То је најновија фаза. Хода већ неколико месеци, а прво је рекао мама, а одмах затим и тата. Последњих дана док су трајале интензивне припреме за Арену, чим угледа оца, Коста га узме за руку и води у собу да певају. Необично је да тако мало дете воли музику, али гени су изгледа чудо", прича лепа водитељка.

Извор: Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар