Joksimovići: Za sreću je potrebno dvoje

Malo koji par je pod lupom javnosti kao Jovana i Željko. Međutim, pevač i voditeljka vešto kriju detalje o svojoj privatnosti, ali ne i to da uživaju u skladnom braku ljubavi.

Srbija 31.12.2015 | 20:00
Joksimovići: Za sreću je potrebno dvoje

Jovana i Željko Joksimović su se venčali pre skoro četiri godine. Otišli su na romantično putovanje na Maldive i tamo sklopili brak, a onda su prošle godine, još jednom potvrdili ljubav venčanjem u Crkvi Aleksandra Nevskog na Dorćolu. Pre godinu i po dana dobili su sina Kostu.

Ljubav i hrabrost

A sve je krenulo pre sedam godina kada je u Beogradu bilo organizovano finale Evrosonga. Jovana i Željko su dobili poziv da budu voditeljski par popularnog takmičenja. Ispostavilo se da je bilo sudbinsko.

"Upoznali smo se dok smo radili Evroviziju, a pre toga se nikad nismo sreli. Proveli smo puno vremena zajedno dok su trajale pripreme i na kraju, kada se ceo projekat završio, shvatili smo da osećamo nešto što je svakako više od prijateljstva. Danas, kada pogledam iza sebe, reći ću vam da je to bila ljubav na prvi pogled, ali da je trebalo i hrabrosti da to jedno drugom priznamo", priseća se Željko.

Naš poznati kantautor ističe da su njih dvoje od početka skladan par i da smatraju da im je najvažnije to što su veoma kompatibilni, ali i slični u isto vreme.

"Volimo da čujemo jedno drugo, da se posavetujemo, ne pitam je za mišljenje reda radi. Uvek kada je konsultujem, to činim jer mi je važno šta misli. Isto tako i Jovana. Sve odluke smo donosili zajedno jer verujemo da je za sreću, harmoniju i uspeh, potrebno dvoje", kaže Željko.

Dogovor i kritika

Lepša polovina bračnog para Joksimović otkriva u čemu su suprug i ona slični, a u čemu potpuno različiti.

"Rekla bih da se razlikujemo samo u tome što ja ne znam da komponujem, a ni da pevam. Volimo iste filmove, serije, muziku, ljude, hranu, iste gradove... Neverovatno je da smo toliko slični. Inače, ni on, ni ja ne verujemo u priče da se suprotnosti privlače. Meni to nije moguće. U našem slučaju privukle su se sličnosti", kroz smeh kaže urednica i voditeljka Jutarnjeg programa na „Pinku“.

Na pitanje šta najviše ceni kod svog supruga Jovana kaže da su to posvećenost, plemenitost i iskrenost.

"Mogla bih ovako da nabrajam do sutra ali ovo su prve tri stvari koje su mi odmah pale na pamet".

Pitamo ih da li jedno drugo savetuju kada su karijera i posao u pitanju, i da li su, i u kojoj meri jedan drugome kritičari. Željko kaže da jesu, i to najveći.

"Možda su kritike gruba reč, ali ja znam da ja njoj želim sve najbolje kao i ona meni. U tom smislu verujemo da je analiza i ukazivanje na greške, na neke stvari u poslu koje mogu bolje, kvalitet i vrednost", tvrdi pevač dodajući da mu je ženina podrška u životu presudno važna.

Odmor uz sina

I Željko i Jovana kažu da svaki slobodni trenutak provode zajedno, kod kuće i da tada najviše i uživaju.

"Igramo se sa Kostom, okupimo prijatelje, porodicu, gledamo filmove i serije, pravi smo zaluđenici, i uživamo u našem kućnom miru. To je najbolji način da se ispunimo lepom energijom", priča Željko.

Popularni pevač, koji je solističkim koncertom napunio Arenu, a i Sava centar, smatra da je ljubav pokretač svega u životu, i to najveći i najsnažniji. Otkriva i da bi voleo ponovo da radi neki zajednički projekat sa Jovanom.

Ujedno, otkriva i da uvek voli da svojoj lepšoj polovini priredi iznenađenje.

"Ponekad je iznenađenje da dođem kući u tri, a planirao sam da ostanem ceo dan u studiju. Ili da otputujemo iznenada na nekoliko dana. Svako iznenađenje koje podrazumeva da smo zajedno je uvek prava stvar", kaže šarmantni Željko.

Ponosan na ćerku

Mina, Željkova ćerka iz prvog braka, studira Fakultet muzičke umetnosti i krenula je tatinim stopama.

"Ona je veoma zainteresovana za studijski rad i dolazi stalno u „Minacord“. Drago mi je, jer verujem da je srećan samo onaj čovek koji radi ono što voli. Deci prenosimo i razne talente i ne želim da posmatram njen talenat kao nešto što treba sputavati. Naprotiv, ona treba da ga razvija i da se bavi onim što najbolje ume da radi", kaže Joksimović.



Kosta muzikalan na tatu

"U poslednje vreme Kosta neprestano traži da sedi tati u krilu i da svira sa njim. To je najnovija faza. Hoda već nekoliko meseci, a prvo je rekao mama, a odmah zatim i tata. Poslednjih dana dok su trajale intenzivne pripreme za Arenu, čim ugleda oca, Kosta ga uzme za ruku i vodi u sobu da pevaju. Neobično je da tako malo dete voli muziku, ali geni su izgleda čudo", priča lepa voditeljka.

Izvor: Blic

Komentari / 0

Ostavite komentar