Бака прославила 104. рођендан

Надежда Павловић, која живи на Врачару данас је прославила свој 104. рођендан, а чак пола века је већ у пензији. За дуговечност, како тврди "крив" је добар сан, шетња и читање.

Србија 31.12.2015 | 19:40
Бака прославила 104. рођендан

Као поклон од општине на којој живи данас је добила чоколадну торту, коју јој је донела председница општине Тијана Благојевић.

Надеждин рецепт за дуговечност је да човек, како она саветује, треба да живи у миру, да се не нервира превише и да више спава.

"Данашње генерације мало спавају, па су људи више нервозни. У моје време се знало, да чим падне мрак, иде се на спавање. Јели смо здраву, домаћу храну. Није било телевизије и компјутера, а право да вам кажем људи су се више волели и бринули једни о другима", каже Надежда која је цео свој радни врек провела као наставница у основној и средњој школи у Београду и Новом Саду, где је предавала српски и немачки језик.

За себе каже да је веома богата, јер има двоје деце, шест унучића и пет праунучића.

На питање да ли је веровала да ће доживети те године, спремно одговара да никада није ни помислила да ће живети више од једног века. Данас је витална и здрава, и не жали се на било какве тегобе.

"Највише волим шетње и да читам, то ме одржава и дана данас", каже Надежда.

Председница општоне Врачар Тијана Благојевић каже да је Надежда очекивала њену посету и да је направила праву гозбу.

"Причале смо више о од сат времена, а највише о саветима за дуговечност. Иначе, наша пракса је да обилазимо људе са наше општне који су стогодишњаци. Најчешће нас њихове комшије обавесте, а ми се потом најавимо породици", каже Благојевић.

Извор: Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар