Добри људи у Србији помажу маратонцу

Лазар Ришар, млади талентовани сомборски маратонац, који је јавности постао познат када је у поцепаним патикама истрчавао многе маратоне, добио је скоро све што му је недостајало.

Србија 31.12.2015 | 17:40
Добри људи у Србији помажу маратонцу

Његова тешка животна прича дирнула је срца многих који нису седели скрштених руку и сажаљевали га, већ конкретно помогли.

"Добио је пре свега – љубав, пажњу и подршку, а затим и одећу (мајице, кошуље, џемпере, фармерке, јакне, веш), обућу (дубоке ципеле), спортску опрему (дуксеве, тренерке, патике), топлу постељину и пешкире, средства за хигијену, огрев (дрва), храну, фрижидер, сто и столице, па и неопходне наочаре које до сада није имао...", навео је Сомборац Милан Степановић.

Вишак донације, односно ствари које су му биле премале је срећан однео у Црвени крст, са осмехом на лицу што први пут долази да остави помоћ за друге.

Лазар и даље свако јутро устаје и трчи 35 километара, од Сомбора до Апатина и назад. И даље је онај исти скроман дечко који у следећеој години има само две жеље.

"Лазар жели свима срећно и благословено ново лето и нада се да ће у новој години успети да оствари две велике жеље – да настави да трчи маратоне у земљи и иностранству, и да он буде у ситуацији да може да помогне другима", наводи Степановић.

Извор: Курир

 

Коментари / 0

Оставите коментар