Праве сладолед с канабисом у част Бобу Марлију

Мали град у Италији одлучио је да ода пошту реге легенди Бобу Марлију тако што ће продавати сладоледе с укусом канабиса. Креатори овог сладоледа тврде да је укусан и да пружа добар осећај.

Занимљивости 31.12.2015 | 11:21
Праве сладолед с канабисом у част Бобу Марлију

Егзотични сладолед наћи ће се у продавници сладоледа у Аласију у Северној Италији. Произвођачи се надају да ће њихове муштерије пробати сладолед пре Нове године.

Деликатес, који у своју основу укључује ољуштене семенке конопље, створен је у сарадњи са Канапом лигуром, локалним удружењем које промовише здравствене бенефиције конопље.

Конопља садржи бројне „корисне особине због високог присуства масних киселина које су драгоцене у борби и спречавању различитих болести, укључујући артериосклерозу, холестерол, остеоартритис, респираторне болести, екцем и акне“, тврде произвођачи.

Конопља или канабис узгајан у индустријске сврхе је рафиниран у производима као што су храна са семеном конопље, уље од конопље, восак или гориво.

Међутим, нису сви експерименти са сладоледом од канабиса били успешни. У фебруару, један пар на Исланду који је појео свој домаћи сладолед од канабиса одведен је у болницу након што су почели да доживљавају халуцинације.

РТС

Коментари / 0

Оставите коментар