Prave sladoled s kanabisom u čast Bobu Marliju

Mali grad u Italiji odlučio je da oda poštu rege legendi Bobu Marliju tako što će prodavati sladolede s ukusom kanabisa. Kreatori ovog sladoleda tvrde da je ukusan i da pruža dobar osećaj.

Zanimljivosti 31.12.2015 | 11:21
Prave sladoled s kanabisom u čast Bobu Marliju

Egzotični sladoled naći će se u prodavnici sladoleda u Alasiju u Severnoj Italiji. Proizvođači se nadaju da će njihove mušterije probati sladoled pre Nove godine.

Delikates, koji u svoju osnovu uključuje oljuštene semenke konoplje, stvoren je u saradnji sa Kanapom ligurom, lokalnim udruženjem koje promoviše zdravstvene beneficije konoplje.

Konoplja sadrži brojne „korisne osobine zbog visokog prisustva masnih kiselina koje su dragocene u borbi i sprečavanju različitih bolesti, uključujući arteriosklerozu, holesterol, osteoartritis, respiratorne bolesti, ekcem i akne“, tvrde proizvođači.

Konoplja ili kanabis uzgajan u industrijske svrhe je rafiniran u proizvodima kao što su hrana sa semenom konoplje, ulje od konoplje, vosak ili gorivo.

Međutim, nisu svi eksperimenti sa sladoledom od kanabisa bili uspešni. U februaru, jedan par na Islandu koji je pojeo svoj domaći sladoled od kanabisa odveden je u bolnicu nakon što su počeli da doživljavaju halucinacije.

RTS

Komentari / 0

Ostavite komentar