Видео: Брајант посљедњи пут утишао Бостон!

Коби Брајант ће до краја сезоне имати емотивне опроштаје од НБА паркета, али ниједан неће бити посебан као овај у Бостону.

Кошарка 31.12.2015 | 14:20
Видео: Брајант посљедњи пут утишао Бостон!

Лејкерси и Селтикси су два најтрофејнија НБА тима, а након величанствене ере Меџик вс Бирд, то ривалство је враћено окршајима Брајанта и Пирса крајем 2000-их.

На свом последњем гостовању у ТД Гардену Брајант је постигао 15 поена уз 11 скокова, а упркос 13 промашаја из игре (5/18), имао је кључну реч утишавши навијаче Селтикса тројком са 9 метара за 107:102 минут и по пре краја меча.

Како и доликује великом ривалу, дочекан је звиждуцима са трибина, али су те звиждуке брзо заменили аплаузи и скандирање "Коби! Коби!", какво заслужују само прави великани, без обзира што су "непријатељи".

"Осећам се одлично када ми звижде чим дотакнем лопту. Мислим да ми је овај опроштај у рангу са оним из Филаделфије (родни град, прим. аут). Ово место ми је много значило у каријери, не могу да опишем колико. Због тога сам желео да моја деца буду присутна, цела породица. Желео сам да виде и искусе ово", рекао је Брајант након последње победе у Бостону.

Од пет титула у каријери, Брајант је једну освојио победом над Бостоном у финалној серији (2010), док је једном поражен од Селтикса (2008).

"Волео бих да постоји начин да им се (навијачима Селтикса) још више захвалим. Чудан је осећај ходати преко средине терена и гледати овај лого. Трудио сам се да уживам у моменту што је више могуће. Не могу да верујем да сам последњи пут овде. Не могу да верујем. Као да сам јуче играо финале у Бостону. Ово није нормално", закључио је Брајант.

Брајант се од Бостона опростио 173. дабл-даблом у каријери.

Коментари / 0

Оставите коментар