Video: Brajant posljednji put utišao Boston!

Kobi Brajant će do kraja sezone imati emotivne oproštaje od NBA parketa, ali nijedan neće biti poseban kao ovaj u Bostonu.

Košarka 31.12.2015 | 14:20
Video: Brajant posljednji put utišao Boston!

Lejkersi i Seltiksi su dva najtrofejnija NBA tima, a nakon veličanstvene ere Medžik vs Bird, to rivalstvo je vraćeno okršajima Brajanta i Pirsa krajem 2000-ih.

Na svom poslednjem gostovanju u TD Gardenu Brajant je postigao 15 poena uz 11 skokova, a uprkos 13 promašaja iz igre (5/18), imao je ključnu reč utišavši navijače Seltiksa trojkom sa 9 metara za 107:102 minut i po pre kraja meča.

Kako i dolikuje velikom rivalu, dočekan je zvižducima sa tribina, ali su te zvižduke brzo zamenili aplauzi i skandiranje "Kobi! Kobi!", kakvo zaslužuju samo pravi velikani, bez obzira što su "neprijatelji".

"Osećam se odlično kada mi zvižde čim dotaknem loptu. Mislim da mi je ovaj oproštaj u rangu sa onim iz Filadelfije (rodni grad, prim. aut). Ovo mesto mi je mnogo značilo u karijeri, ne mogu da opišem koliko. Zbog toga sam želeo da moja deca budu prisutna, cela porodica. Želeo sam da vide i iskuse ovo", rekao je Brajant nakon poslednje pobede u Bostonu.

Od pet titula u karijeri, Brajant je jednu osvojio pobedom nad Bostonom u finalnoj seriji (2010), dok je jednom poražen od Seltiksa (2008).

"Voleo bih da postoji način da im se (navijačima Seltiksa) još više zahvalim. Čudan je osećaj hodati preko sredine terena i gledati ovaj logo. Trudio sam se da uživam u momentu što je više moguće. Ne mogu da verujem da sam poslednji put ovde. Ne mogu da verujem. Kao da sam juče igrao finale u Bostonu. Ovo nije normalno", zaključio je Brajant.

Brajant se od Bostona oprostio 173. dabl-dablom u karijeri.

Komentari / 0

Ostavite komentar