ЕЛ: Ефес - Црвена Звезда, реакције тренера...

Тренер Ефеса одао признање игри црвено-белих после тесне победе свог тима у хали "Абди Ипекчи". Тренер црвено-белих није замерио екипи пораз у Истанбулу. "Дали смо све од себе да победимо".

Кошарка 31.12.2015 | 11:00
ЕЛ: Ефес - Црвена Звезда, реакције тренера...

Црвена звезда Телеком контролисала је и игру и резултат у Истанбулу, све до почетка последње четвртине. Тада је стала, Ефес је заиграо и три секунде пре краја ипак оправдао улогу фаворита.

Тим Душана Ивковића славио је кошем Дарија Шарића у свом последњем нападу, а трофејни српски тренер констатовао је да је његова екипа била лошији ривал.

"Мислим да је срећа била са нама. Црвена звезда је била бољи тим вечерас. Једино објашњење у вези са нашом игром које могу да прихватим је да смо играли под великим притиском и да смо дозволили противнику да игра своју игру", прво је што је легендарни "Дуда" рекао на конференцији за новинаре.

Након што је констатовао да је Звезда у првом полувремену шутирала за два са 72 одсто прецизности, а за три са 44 одсто, додао је:

"Те цифре значе да нисмо показали било какву реакцију у уводне три четвртине. У трећој су водили 15 поена, а на почетку последње заостајали смо 11 поена. Међутим, никад не одустајемо".

Изненађење се, ипак, није догодило.

"Остварили смо велику победу и било нам је јако, јако важно победимо данас. Наравно, честитам Црвеној звезди. Желим им срећу у будућности. Звезда има тим који је одлично вођен и који има добре младе играче. Желим им срећу и у Евролиги и у АБА лиги. Ми ћемо, наравно, да анализирамо зашто смо играли лоше у три четвртине".

"На крају, желим срећну Нову годину свима, пуно здравља, љубави и срећну 2016", додао је Ивковић.

Тренер црвено-белих није замерио екипи пораз у Истанбулу. "Дали смо све од себе да победимо".

У већем делу утакмице у хали "Абди Ипекчи" све је било у рукама Црвене звезде Телеком. Душан Ивковић признао јој и да је била боља. Међутим, бодови су на старту Топ 16 фазе ипак остали у Истанбулу.

Српски шампион показао је у пола сата игре да је у стању да парира фавориту и да притом у једном тренутку поведе и 15 поена предности (70:55). Међутим у последњих десет минута црвено-бели су стали и почели да греше.

А, противник као што је Ефес такве грешке кажњава.

Одлука о победнику донесена је три секунде пре краја, погођеним шутом Дарија Шарића, после којег Маик Цирбес није успео да уз контакт са неколико противника "извуче" погодак за тријумф.

"Направили смо много грешака у последњем периоду. Имали смо шансу да победимо, имали смо напад за победу, али нисмо успели. Дошли смо у Истанбул знајући да нас чека један од најбољих евролигашких тимова, са једним од најбољих тренера у Европи. На крају, нисмо успели да победимо", констатовао је тренер Звезде.

Он се посебно осврнуо на неизвесну завршницу и одлуку да 21 секунд пре краја брани последњи напад Ефеса.

"Одлучили смо да бранимо тако што ћемо чувати њиховог најопаснијег играча. Међутим, та одбрана нам није успела. Онда смо имали шут за победу, али ни он није био успешан".

Немачки центар Маик Цирбес пружио је још једну сјајну партију. Био је први стрелац утакмице са 22 убачена поена, а и убедљиво први скакач, са 12 ухваћених лопти. Ипак, на крају није могао да задовољан оде у свлачионицу.

"Била је то тешка утакмица. У Евролиги, на овом нивоу, све утакмице су тешке. Мислим да смо играли веома добро, посебно у првој четвртини. Направили смо неке мале грешке и дозволили смо им да постижу лаке поене. У Евролиги не смете дозволити себи ни такве грешке", рекао је Немац.

Пред црвено-белима је повратак у Београд, предвиђен за данас. Већ 1. јануара у хали ће им се придружити и и нови саиграч Таренс Кинзи, који је стигао у Београд и који ће дебитовати у евролигашком дербију АБА лиге против Цедевите, 4. јануара у хали "Пионир".

Коментари / 0

Оставите коментар