EL: Efes - Crvena Zvezda, reakcije trenera...

Trener Efesa odao priznanje igri crveno-belih posle tesne pobede svog tima u hali "Abdi Ipekči". Trener crveno-belih nije zamerio ekipi poraz u Istanbulu. "Dali smo sve od sebe da pobedimo".

Košarka 31.12.2015 | 11:00
EL: Efes - Crvena Zvezda, reakcije trenera...

Crvena zvezda Telekom kontrolisala je i igru i rezultat u Istanbulu, sve do početka poslednje četvrtine. Tada je stala, Efes je zaigrao i tri sekunde pre kraja ipak opravdao ulogu favorita.

Tim Dušana Ivkovića slavio je košem Darija Šarića u svom poslednjem napadu, a trofejni srpski trener konstatovao je da je njegova ekipa bila lošiji rival.

"Mislim da je sreća bila sa nama. Crvena zvezda je bila bolji tim večeras. Jedino objašnjenje u vezi sa našom igrom koje mogu da prihvatim je da smo igrali pod velikim pritiskom i da smo dozvolili protivniku da igra svoju igru", prvo je što je legendarni "Duda" rekao na konferenciji za novinare.

Nakon što je konstatovao da je Zvezda u prvom poluvremenu šutirala za dva sa 72 odsto preciznosti, a za tri sa 44 odsto, dodao je:

"Te cifre znače da nismo pokazali bilo kakvu reakciju u uvodne tri četvrtine. U trećoj su vodili 15 poena, a na početku poslednje zaostajali smo 11 poena. Međutim, nikad ne odustajemo".

Iznenađenje se, ipak, nije dogodilo.

"Ostvarili smo veliku pobedu i bilo nam je jako, jako važno pobedimo danas. Naravno, čestitam Crvenoj zvezdi. Želim im sreću u budućnosti. Zvezda ima tim koji je odlično vođen i koji ima dobre mlade igrače. Želim im sreću i u Evroligi i u ABA ligi. Mi ćemo, naravno, da analiziramo zašto smo igrali loše u tri četvrtine".

"Na kraju, želim srećnu Novu godinu svima, puno zdravlja, ljubavi i srećnu 2016", dodao je Ivković.

Trener crveno-belih nije zamerio ekipi poraz u Istanbulu. "Dali smo sve od sebe da pobedimo".

U većem delu utakmice u hali "Abdi Ipekči" sve je bilo u rukama Crvene zvezde Telekom. Dušan Ivković priznao joj i da je bila bolja. Međutim, bodovi su na startu Top 16 faze ipak ostali u Istanbulu.

Srpski šampion pokazao je u pola sata igre da je u stanju da parira favoritu i da pritom u jednom trenutku povede i 15 poena prednosti (70:55). Međutim u poslednjih deset minuta crveno-beli su stali i počeli da greše.

A, protivnik kao što je Efes takve greške kažnjava.

Odluka o pobedniku donesena je tri sekunde pre kraja, pogođenim šutom Darija Šarića, posle kojeg Maik Cirbes nije uspeo da uz kontakt sa nekoliko protivnika "izvuče" pogodak za trijumf.

"Napravili smo mnogo grešaka u poslednjem periodu. Imali smo šansu da pobedimo, imali smo napad za pobedu, ali nismo uspeli. Došli smo u Istanbul znajući da nas čeka jedan od najboljih evroligaških timova, sa jednim od najboljih trenera u Evropi. Na kraju, nismo uspeli da pobedimo", konstatovao je trener Zvezde.

On se posebno osvrnuo na neizvesnu završnicu i odluku da 21 sekund pre kraja brani poslednji napad Efesa.

"Odlučili smo da branimo tako što ćemo čuvati njihovog najopasnijeg igrača. Međutim, ta odbrana nam nije uspela. Onda smo imali šut za pobedu, ali ni on nije bio uspešan".

Nemački centar Maik Cirbes pružio je još jednu sjajnu partiju. Bio je prvi strelac utakmice sa 22 ubačena poena, a i ubedljivo prvi skakač, sa 12 uhvaćenih lopti. Ipak, na kraju nije mogao da zadovoljan ode u svlačionicu.

"Bila je to teška utakmica. U Evroligi, na ovom nivou, sve utakmice su teške. Mislim da smo igrali veoma dobro, posebno u prvoj četvrtini. Napravili smo neke male greške i dozvolili smo im da postižu lake poene. U Evroligi ne smete dozvoliti sebi ni takve greške", rekao je Nemac.

Pred crveno-belima je povratak u Beograd, predviđen za danas. Već 1. januara u hali će im se pridružiti i i novi saigrač Tarens Kinzi, koji je stigao u Beograd i koji će debitovati u evroligaškom derbiju ABA lige protiv Cedevite, 4. januara u hali "Pionir".

Komentari / 0

Ostavite komentar