"Долазак избјеглица је шанса за будућност"

Њемачки канцелар Ангела Меркел рекла је у новогодишњој поруци грађанима да је рекордан прилив избјеглица "шанса за сутрашњицу" и позвала Нијемце да не слушају расисте и њихов говор мржње.

Свијет 31.12.2015 | 10:17
"Долазак избјеглица је шанса за будућност"

Година иза нас, у којој је Њемачка примила више од милион азиланата, била је веома изазовна, наводи се у тексту Меркелине поруке, која је унапријед објављена.

Она је нагласила да ће се на крају све исплатити, јер су "државе увијек имале користи од успјешне имиграције, у економском и друштвеном погледу", пренио је АФП.

"Важно је да не дозволимо да нас дијеле. Од суштинског значаја је да не пратимо оне који, хладно и са мржњом у срцима, полажу право на оно што значи бити Нијемац и траже да остали буду искључени", поручила је Меркелова.

Она је раније најавила кораке за смањење прилива миграната сљедеће године, укључујући приједлог да остале земље ЕУ приме више избјеглица, који до сада није имао много успјеха.

Меркелова је рекла да се "ријетко догодила година у којој је било толико изазова да се потврдимо на ријечима и дјелима".

Она се захвалила волонтерима, полицији, војницима и службеницима на свему што су учинили, а што "далеко премашује њихове дужности".

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ја

31.12.2015 09:29

Да, да од Њемацке направис дзамахирију, мада то вец и јесте! Легло змија...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пикси

31.12.2015 09:52

Све их прво Њемачка прими, па 50% оних који су некорисни одмах прослиједи другима на терет (квоте). Ове нормалне и вриједне запосле себи, а и од њих ће временом још пола отпасти. Тако да ће на крају Њемачка себи узети 25% најспособнијих, а остале препустити другима на терет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аустрији

01.01.2016 01:02

Аустрији напримјер