Шта нам наши политичари желе у Новој години?

Добро здравље, породична срећа и економски просперитет, само су неке од жеља које су бх. грађанима пожељеле јавне личности из БиХ, односно политичари, спортисти, привредници, умјетници и људи из осталих сфера живота.

Босна и Херцеговина 31.12.2015 | 08:20
Шта нам наши политичари желе у Новој години?

Свима су пожељели срећну Нову годину и предстојеће празнике, те да наредних 12 мјесеци обиљеже мир, политичка стабилност, отварање нових радних мјеста и испуњење свих осталих амбиција.

Младен Иванић, српски члан Предсједништва БиХ: Прије свега, свим грађанима желим пуно здравља и пуно породичне среће.

Такође, надам се да ће идућа година бити година политичке стабилности, а не сукоба, година у којој ћемо се приближити Европи.

Наравно, ако ће то приближавање донијети напредак, нова радна мјеста и бољи животни стандард.

У новој години нам је и више него потребно мање сукоба, а пуно више економског развоја.

Бакир Изетбеговић, предсједник СДА и члан Предсједништва БиХ : У идућој години морамо очувати стабилност, убрзати интеграцијске процесе и амортизовати дезинтеграцијске покушаје, одлучно проводити социјално-економске реформе, градити инфраструктурне и енергетске објекте, развијати пољопривреду, индустрију и туризам, опћенито - креирати нова радна мјеста кроз развој реалног сектора. У нади и увјерењу да ћемо позитивне планове испунити, желим вам добро здравље, успјех у послу и приватном животу - и желим вам мирну, сретну и берићетну нову 2016. годину.

Милорад Додик, предсједник Републике Српске и СНСД-а : Све што пожелим везано је за добро Републику Српскуи. Све моје жеље свим добрим људима у Републици Српској и свим људима у Републици Српској су да их служи добро здравље и да покушамо да направимо енергију која ће више показати нашу приврженост Српској, да покушамо на тај начин једни друге више разумјети, да отворимо што је могуће више радних мјеста на која би људи могли да се запошљавају и да то не буде само политичка флоскула него реалност. Сматрам да Република Српска има потенцијал и овај народ може да буде сигуран у њену одбрану и њену стабилност и мир који ћемо сачувати.

Маринко Чавара, предсједник Федерације БиХ: Желим да 2016. буде пуно боља и мирнија у цијелој БиХ, да буде пуно више среће за сваког становника и да кренемо узлазним путем ка европским интеграцијама.

Жељка Цвијановић, премијерка Републике Српске: Поводом предстојећих празника свим грађанима Републике Српске желим добро здравље, лични и професионални успјех и породичну срећу, те да достојанствено и свечано обиљежимо наш најзначајнији празник - Дан Републике Српске.

Захваљујем грађанима што су препознали напоре које Влада улаже како би Република Српска остала јака, стабилна, просперитетна и демократска, с очуваним надлежностима и капацитетом који ће моћи да одговори на потребе њених грађана. Приоритети и у наредној години су да се задржи економско-социјална стабилност, стварање услова за отварање нових радних мјеста и побољшање животног стандарда.

Фадил Новалић, премијер Федерације БиХ: Свим Босанцима и Херцеговцима желим да им 2016. година донесе напредак, што више благостања, здравља и успјеха. Година коју остављамо за собом била је пуна изазова. На већину смо успјешно одговорили и доказали да се можемо кретати према напријед. Реформе су неопходне јер су пут ка ЕУ и једини начин да постанемо друштво способно да сваком појединцу пружи једнаке шансе за просперитет. Стога вас позивам да их прихватите не као нешто што нам је наметнуто, већ као неопходност да бисмо имали више радних мјеста, квалитетније образовање и бољу будућност. Срдачно вам честитам нову 2016. годину.

Недељко Чубриловић, предсједник Народне скупштине Републике Српске: Вјерујем да ћемо свим будућим питањима и изазовима прилазити с оптимизмом и пуном одговорношћу, свјесни да само предани рад, заједништво и сарадња на свим нивоима могу обезбиједити основе за најбоља рјешења ради побољшања материјалних, друштвених и укупних услова живота и рада. Увјерен сам да са живим снагама и способностима можемо изградити богатије и уређеније друштво, у којем ће сваки грађанин, без обзира на националну, вјерску, полну или било коју другу припадност, имати једнаке могућности за личну и професионалну афирмацију, као и могућност да својим радом доприносе општем добру.

Мирко Станетић, генерални директор Универзитетског клиничког центра Републике Српске: Сматрам да наша кућа иде у добром правцу, о чему говори и податак да у Универзитетски клинички центар Републике Српске пацијенти имају све веће повјерење, а тај темпо ће, увјерен сам, остати и 2016. године, када свечано отварамо јужно крило, што је тек једна од бројних новости које нас очекују.

Борко Ђурић, предсједник Привредне коморе Републике Српске: Из једне веома тешке пословне године улазимо у наредну 2016. годину, за коју се очекује да ће бити по много елемената још тежа и неизвјеснија када је у питању привредна активност у Републици Српској.

Упозорио бих све да ћемо, уколико не нађемо начин да начинимо радикалан заокрет, доћи у још веће проблеме од оних у којима се сада налазимо. Као потврду тога, имамо значајне промјене које су се догодиле посљедњих година. Дошло је до повећања задужености и оптерећења привреде, пада учешћа индустријске производње, трговине и пољопривреде у структури БДП-а.

Немања Васић, потпредсједник Спољнотрговинске коморе БиХ: Оптимиста сам када је у питању 2016. година, јер је у 2015. години економија имала неке позитивне помаке, прије свега када је у питању раст извоза.

Уколико успијемо да се одупремо ултиматумима ЕУ, односно Хрватске у вези са заштитом домаће производње, сматрам да би се овај тренд могао наставити јер су створени предуслови да на домаћем тржишту имамо више простора. Ипак, за све то потребна је политичка клима и све остало.

Амел Тука, најбољи спортиста БиХ: Сви ми прије свега себи и другима желимо здравља и среће па тек онда остало долази на ред. Иза мене је најуспјешнија година у каријери и животу. Постигао сам врхунске спортске резултате, све је крунисано наградом за најбољег спортисту БиХ у 2015. години. Идемо даље у нове побједе!

У 2016. години циљ је јасан, зове се освајање прве олимпијске медаље за БиХ. Конкуренција ће бити јака, сада је за подвиг потребно да побиједим и себе и тако докажем да могу и боље од досад постигнутог. Мојим навијачима и читаоцима "Независних новина" желим сретну и успјешну Нову годину.

Мехмед Баждаревић, селектор фудбалске репрезентације БиХ: Празници су најљепши дио године, прилика да се породица окупи на једном мјесту. Ја ћу Нову годину дочекати са супругом, а када се казаљке поклопе пожељећу јој здравља, мира и среће, што желим свим добрим људима.

У БиХ прије свега младима желим више посла, економског просперитета, да заједничким снагама поведемо земљу напријед у бољу будућност. На професионалном плану волио бих да репрезентација настави један позитиван резултатски тренд, који смо без обзира на неодлазак на "Еуро" успјели успоставити. У 2016. почињу квалификације за Мундијал, а ја желим да се на крају године примакнемо Русији.

Младен Миљановић, сликар и умјетник: Пуно тога дешавало се и направило током 2015. године, али има много тога на чему културна јавност заједно с институцијама мора радити и у 2016. години. Један од првих корака требало би да буде тај да се поради на односу система према умјетницима.

Сматрам да се не би смјели дешавати пропусти попут оног у 2015. години када се БиХ није представљала на Венецијанском бијеналу, највећој смотри савремене умјетности. Оно што бих желио издвојити као један од догађаја у протеклој години је "Ноћ музеја", за коју су све радили људи из Бањалуке и тако показали шта заједно могу да ураде домаће снаге.

Дара Секулић, пјесникиња: Вољела бих да пусте људе на миру, да умјетнике препусте слободи њиховој и њиховог избора и да буде мање манипулација с умјетницима и њиховим животима. Сувише се политика, сила, моћ и ратови мијешају у умјетност и убијају наше најбоље умјетнике. Тако су убили Ћопића, тако су убили и Диса, тако на неки начин убијају и мене и свега ми је доста. Не осјећам се никаквим културним послаником, осјећам се божјим створом, коме је бог дао нешто, али људи не дају да то нешто имам. Може вам ово звучати као параноја, али ја тако живим, дани су ми такви и такав ми је читав живот.

Извор: НН

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Зеље

31.12.2015 07:47

Ако нама (бирацима) зелите срецу,здравље,успех,осмех на лицу и све најбоље,онда идите.Тиме испуњавате све насе зеље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бирач

31.12.2015 08:17

Желим свима излазност на изборе бар 90% и да их обришемо једном за свагда

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зељо

31.12.2015 08:51

Политицари су и у цеститке успјели убацити све елементе својих назадних политика којих се дрзе ко пијан плота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јоца

31.12.2015 09:18

Празно му*о као и просле и сваке године.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЕДА МРАЗ

31.12.2015 09:33

Уопште ме не интересује шта ми желе неки наши политичари. Довољно је видјети и осјетити шта ми раде. То исто им и ја желим, од свег срца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ ДЕДА МРАЗ

31.12.2015 09:50

И ЈА ИМ ИСТО ЗЕЛИМ СВЕ НАЈ ГОРЕ ЗАТО СТО СУ УНИСТИЛИ ВЛАСТИТИ НАРОД ОПЉАЦКАЛИ И ОТЕЛИ ИМ ПРАВО НА ЗИВОТ

Name

Драган

31.12.2015 09:48

Закон о поријеклу имовине и одузимање нелегално стечене имовине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалуцанин

31.12.2015 10:03

На срецу немам такав вокабулар,па да казем ста осјецам према њима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ранко75

31.12.2015 12:18

Оно сто им ја зелио није за писање

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крајишник

31.12.2015 13:02

Фуј.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ужас

31.12.2015 13:36

За не вјеровати својим очима ко добија гласове да води овај ентитет, Плавуша, Додик и Чубриловић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Песимиста са покрићем

31.12.2015 16:14

Жалиће РС народ за 2015-ом, изгледаће им као рајска, као бајка. Живи били па видјели. Волио бих да гријешим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МаркоБЛ

31.12.2015 17:04

Станетићева изјава је најсрамнија!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

тикван

31.12.2015 19:38

Зеле нам да се добро наједу напију проведу наравно на крају И по.... измедзусе И онда ујутро кад устану зафале се на потросеним народним парама. Казу сто висе тако у новој.

ОДГОВОРИТЕ