Мали спортисти - миљеници Угљевичана

Подмајевичка општина са 60 пакетића обрадовала полазнике школе спорта. За четири године, колико ради, кроз ову установу прошло је 350 малишана.

Република Српска 31.12.2015 | 07:55
Мали спортисти - миљеници Угљевичана

Спортисти, посебно најмлађи, завређују и добијају пуну пажњу локалне власти, али и суграђана, чији су миљеници. Они то и заслужују свакодневним радом и резултатима које показују.

То је потврдио и Василије Перић, начелник општине, уручујући 60 пакетића поводом предстојећих новогодишњих и божићних празника полазницима Школе спорта у овом граду.

Ова школа основана је пре четири године под покровитељством локалне власти, а до сада је похађало 350 малишана.

Начелник Василије Перић рекао је да ова подмајевичка општина учествује у значајном пројекту Школе спорта у којој су укључени најмлађи суграђани, "јер је то сјајан пример како се деца на право место, а не на она која воде ка пороцима".

"Изузетно смо задовољни радом ове школе" каже Перић.

"Наставићемо да подржавамо овај и сличне пројекте које се баве развојом деце, јер су они наша будућност", рекао је Перић, који је напоменуо да се за Школу спорта на годишњем нивоу из буџета издвоји око 6.000 КМ.

Професор Младен Стевановић, тренер у Школи спорта, истакао је да ова школа сваке године броји све више малишана.

"Тренутно радимо са 60 деце предшколског и млађег школског узраста од четири до осам година. Основне активности које се изводе у школи спорта су атлетика и гимнастика, као и игре са лоптом, фудбал, кошарка, одбојка и рукомет. Главни циљ је да деца кроз игру и ове активности заволе здрав начин живота, и да се у будућности определе за један спорт", рекао је Стевановић.

УЛИЧНА ТРКА

Најзначајнији пројекат Школе спорта у овој године је организација "Уличне трке 2015" у којој су учествовала еминентна имена из области атлетике у БиХ и Србији, а за малишане узраста од пет до осам година и од осам до 11 година организоване су трке у којима је учествовало 220 малишана.

Извор: Вечерње новости

Коментари / 0

Оставите коментар