Mali sportisti - miljenici Ugljevičana

Podmajevička opština sa 60 paketića obradovala polaznike škole sporta. Za četiri godine, koliko radi, kroz ovu ustanovu prošlo je 350 mališana.

Republika Srpska 31.12.2015 | 07:55
Mali sportisti - miljenici Ugljevičana

Sportisti, posebno najmlađi, zavređuju i dobijaju punu pažnju lokalne vlasti, ali i sugrađana, čiji su miljenici. Oni to i zaslužuju svakodnevnim radom i rezultatima koje pokazuju.

To je potvrdio i Vasilije Perić, načelnik opštine, uručujući 60 paketića povodom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika polaznicima Škole sporta u ovom gradu.

Ova škola osnovana je pre četiri godine pod pokroviteljstvom lokalne vlasti, a do sada je pohađalo 350 mališana.

Načelnik Vasilije Perić rekao je da ova podmajevička opština učestvuje u značajnom projektu Škole sporta u kojoj su uključeni najmlađi sugrađani, "jer je to sjajan primer kako se deca na pravo mesto, a ne na ona koja vode ka porocima".

"Izuzetno smo zadovoljni radom ove škole" kaže Perić.

"Nastavićemo da podržavamo ovaj i slične projekte koje se bave razvojom dece, jer su oni naša budućnost", rekao je Perić, koji je napomenuo da se za Školu sporta na godišnjem nivou iz budžeta izdvoji oko 6.000 KM.

Profesor Mladen Stevanović, trener u Školi sporta, istakao je da ova škola svake godine broji sve više mališana.

"Trenutno radimo sa 60 dece predškolskog i mlađeg školskog uzrasta od četiri do osam godina. Osnovne aktivnosti koje se izvode u školi sporta su atletika i gimnastika, kao i igre sa loptom, fudbal, košarka, odbojka i rukomet. Glavni cilj je da deca kroz igru i ove aktivnosti zavole zdrav način života, i da se u budućnosti opredele za jedan sport", rekao je Stevanović.

ULIČNA TRKA

Najznačajniji projekat Škole sporta u ovoj godine je organizacija "Ulične trke 2015" u kojoj su učestvovala eminentna imena iz oblasti atletike u BiH i Srbiji, a za mališane uzrasta od pet do osam godina i od osam do 11 godina organizovane su trke u kojima je učestvovalo 220 mališana.

Izvor: Večernje novosti

Komentari / 0

Ostavite komentar