Снијег у недјељу

У Републици Српској у недјељу, 3. јануара, очекује се промјена времена када ће се наоблачење са запада, уз кишу и снијег на планинама, проширити на већину крајева, речено је Срни у Републичком хидрометереолошком заводу.

Република Српска 31.12.2015 | 07:14
Снијег у недјељу

У недјељу, током поподнева очекује се умјерен снијег и у нижим предјелима на сјеверу док ће интензивнији бити у централном планинском појасу, на југу киша која према вечери може бити и интензивнија.

Јутарња температура у већини предјела од минус четири до један степен, а највиша дневна од минус два до два, на југу до шест степени Целзијусових.

Петак, 1. јануар, биће у знаку хладног и сувог времена, те промјенљиву до претежну облачност. Према вечери у већини предјела биће претежно облачно, а у котлинама и централном појасу биће ледени дан са негативном дневном температуром.

Јутарња температура од минус девет у планинама, у већини крајева од минус шест до један степен, а највиша дневна температура од минус два до три, на југу до седам степени Целзијусових.

У суботу, 2. јануара преовладаваће хладно и суво вријеме уз промјенљиву до претежну облачност, а увече могуће сњежне падавине на планинама.

Јутарња температура од минус девет на планинама, а у осталим предјелима од минус пет до минус један, на југу до седам степени Целзијусових. Највиша дневна температура од минус један до четири.

Према изгледима времена, у понедјељак, 4. јануара биће сњежних падавина у планинским, а сусњежице и кише у нижим предјелима, док ће уторак, 5. јануар, бити сув уз хладно јутро.

У ноћи у сриједу, 6. јануара, могуће су мјешовите падавине кише, снијега и кише која леди, након чега се очекује поново суво, понегдје тмурно вријеме, а према изгледима исто вријеме задржаће се и на Божић, 7. јануара.

У Републици Српској сутра се очекује хладно јутро са слабим до умјереним, а у планинама јачим мразем, те с маглом у котлинским предјелима на истоку и око ријека на сјеверу.

Током дана промјенљиво до претежно облачно и хладно, на југу свјежије и сунчано.

Поподне промјељиво облачно са сунчаним интервалима осим истока гдје остаје облачно, тако да ће у тим предјелима постојати услови за пропадавање снијега или зрнастог снијега из ниске подебљане облачности.

Јутарња температура од минус девет у планинама, а у већини предјела од минус шест до минус два, на југо око један степен Целзијуса, а највиша дневна од минус два до три, на југу до осам степени Целзијусових.

У већини предјела у Републици Српској данас је хладно и промјенљиво облачно вријеме, а у појединим крајевима дуготрајна магла.

Током поподнева очекује се смањење облачности, осим источних предјела гдје остаје облачно уз даљу могућност пропадавања снијега и зрнастог снијега.

Највиша дневна температура од нула до пет степени, на југу до 10 степени Целзијусових.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

МОЖЕТЕ ЗАМИСЛИТИ

31.12.2015 07:14

НА ВАНРЕДНОЈ СЈЕДНИЦИ ВЛАДЕ СЕ РАСПРАВЉАЛО О:ДОНЕСЕНА ЈЕ ОДЛУКА ДА У НЕДЈЕЉУ ПОЧНЕ ДА ПАДА СНИЈЕГ. АЛИ, МИНИСТАР ЛУКАЧ НИЈЕ СЕ СЛОЖИО СА ТИМ ПА ЋЕ МОБИЛИСАТИ СПЕЦИЈАЛЦЕ И СНАЈПЕРИСТЕ ДА ГАЂАЈУ ПАХУЉИЦЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сани

31.12.2015 08:30

Браво за коментар! Људи , желим вам свима бар мало срећнију Нову годину! Ако икако може...

Name

...

31.12.2015 07:20

Пуно је глупости и треба снијег, да прекрије и равницу и бријег...

ОДГОВОРИТЕ