Snijeg u nedjelju

U Republici Srpskoj u nedjelju, 3. januara, očekuje se promjena vremena kada će se naoblačenje sa zapada, uz kišu i snijeg na planinama, proširiti na većinu krajeva, rečeno je Srni u Republičkom hidrometereološkom zavodu.

Republika Srpska 31.12.2015 | 07:14
Snijeg u nedjelju

U nedjelju, tokom popodneva očekuje se umjeren snijeg i u nižim predjelima na sjeveru dok će intenzivniji biti u centralnom planinskom pojasu, na jugu kiša koja prema večeri može biti i intenzivnija.

Jutarnja temperatura u većini predjela od minus četiri do jedan stepen, a najviša dnevna od minus dva do dva, na jugu do šest stepeni Celzijusovih.

Petak, 1. januar, biće u znaku hladnog i suvog vremena, te promjenljivu do pretežnu oblačnost. Prema večeri u većini predjela biće pretežno oblačno, a u kotlinama i centralnom pojasu biće ledeni dan sa negativnom dnevnom temperaturom.

Jutarnja temperatura od minus devet u planinama, u većini krajeva od minus šest do jedan stepen, a najviša dnevna temperatura od minus dva do tri, na jugu do sedam stepeni Celzijusovih.

U subotu, 2. januara preovladavaće hladno i suvo vrijeme uz promjenljivu do pretežnu oblačnost, a uveče moguće snježne padavine na planinama.

Jutarnja temperatura od minus devet na planinama, a u ostalim predjelima od minus pet do minus jedan, na jugu do sedam stepeni Celzijusovih. Najviša dnevna temperatura od minus jedan do četiri.

Prema izgledima vremena, u ponedjeljak, 4. januara biće snježnih padavina u planinskim, a susnježice i kiše u nižim predjelima, dok će utorak, 5. januar, biti suv uz hladno jutro.

U noći u srijedu, 6. januara, moguće su mješovite padavine kiše, snijega i kiše koja ledi, nakon čega se očekuje ponovo suvo, ponegdje tmurno vrijeme, a prema izgledima isto vrijeme zadržaće se i na Božić, 7. januara.

U Republici Srpskoj sutra se očekuje hladno jutro sa slabim do umjerenim, a u planinama jačim mrazem, te s maglom u kotlinskim predjelima na istoku i oko rijeka na sjeveru.

Tokom dana promjenljivo do pretežno oblačno i hladno, na jugu svježije i sunčano.

Popodne promjeljivo oblačno sa sunčanim intervalima osim istoka gdje ostaje oblačno, tako da će u tim predjelima postojati uslovi za propadavanje snijega ili zrnastog snijega iz niske podebljane oblačnosti.

Jutarnja temperatura od minus devet u planinama, a u većini predjela od minus šest do minus dva, na jugo oko jedan stepen Celzijusa, a najviša dnevna od minus dva do tri, na jugu do osam stepeni Celzijusovih.

U većini predjela u Republici Srpskoj danas je hladno i promjenljivo oblačno vrijeme, a u pojedinim krajevima dugotrajna magla.

Tokom popodneva očekuje se smanjenje oblačnosti, osim istočnih predjela gdje ostaje oblačno uz dalju mogućnost propadavanja snijega i zrnastog snijega.

Najviša dnevna temperatura od nula do pet stepeni, na jugu do 10 stepeni Celzijusovih.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

MOŽETE ZAMISLITI

31.12.2015 07:14

NA VANREDNOJ SJEDNICI VLADE SE RASPRAVLJALO O:DONESENA JE ODLUKA DA U NEDJELJU POČNE DA PADA SNIJEG. ALI, MINISTAR LUKAČ NIJE SE SLOŽIO SA TIM PA ĆE MOBILISATI SPECIJALCE I SNAJPERISTE DA GAĐAJU PAHULJICE.

ODGOVORITE
Name

Sani

31.12.2015 08:30

Bravo za komentar! Ljudi , želim vam svima bar malo srećniju Novu godinu! Ako ikako može...

Name

...

31.12.2015 07:20

Puno je gluposti i treba snijeg, da prekrije i ravnicu i brijeg...

ODGOVORITE