Јувентус спрема ''десант'' на Матића!

Србин је опција Б ако не дође Илкај Гундоган!

Фудбал 02.01.2016 | 10:40
Јувентус спрема ''десант'' на Матића!

Многи играчи Челсија су у последње време довођени у везу са трансферима у неке друге клубове, па се спекулисало и о одласцима Фабрегаса, Косте, Азара... Један од ретких уз Куртоу и Вилијана који је био недодирљив у тим причама је био Немања Матић. Српски ас важи за незамењивог члана прве поставе Плаваца и једног од камена темељеца Челсијеве игре. Зато никоме није падало ни на памет да се распитује о могућности за Матићев трансфер. Међутим, Јувентус је решио да први пређе границу!

Са Апенина као један од вести дана стиже информација да Јувентус разматра опције и тражи решења за сердину терена, а да је и Матићево име у оптицају. Јуве тражи конкретно и право појачанбје у срцу везног реда, с обзиром да Кедира константно има проблеме са повредама, а да нису одушевили ни Лемина и Ернанес, док борбени Стураро ипак није та класа... Одласци Видала и Пирла никако да се надоместе.

Много имена се помињало у контексту појачања, а сада је и Матић на листи. Прво се спекулисало о Рамиресу, па о Мутињу из Монака, па Илкају Гундогану из Дортмунда... Заправо, Немац из Борусије је прва жеља, али Милионери не жели да га продају иако је Јуве по неким наводима спреман да издвоји и 30.000.000 евра за њега. У тој варијанти, Матић је опција Б што подразумева да би Стара дама била спремна да инвестира једнаку суму новца као за Гундогана.

Матић је одавно тиха патња Јувентуса. Још док је био у Бенфики, Јуве је 2014. године покушавао да га ангажује, али је Мурињо био незаустављив у намери да га врати на Стамфорд Бриџ. Мурињо је отишао, Матић и даље ужива поверење у Челсију, али с обзиром каква су времена дошла у лондонском клубу није искључено да на крају сезоне дође до тоталне реконструкције тима у којој би и Матић имао своју цену.

Да ли је та цена 30.000.000 евра колико је спреман да плати Јувентус или ће Челси тражити више, показаће време пред нама....

Коментари / 0

Оставите коментар