Juventus sprema ''desant'' na Matića!

Srbin je opcija B ako ne dođe Ilkaj Gundogan!

Fudbal 02.01.2016 | 10:40
Juventus sprema ''desant'' na Matića!

Mnogi igrači Čelsija su u poslednje vreme dovođeni u vezu sa transferima u neke druge klubove, pa se spekulisalo i o odlascima Fabregasa, Koste, Azara... Jedan od retkih uz Kurtou i Vilijana koji je bio nedodirljiv u tim pričama je bio Nemanja Matić. Srpski as važi za nezamenjivog člana prve postave Plavaca i jednog od kamena temeljeca Čelsijeve igre. Zato nikome nije padalo ni na pamet da se raspituje o mogućnosti za Matićev transfer. Međutim, Juventus je rešio da prvi pređe granicu!

Sa Apenina kao jedan od vesti dana stiže informacija da Juventus razmatra opcije i traži rešenja za serdinu terena, a da je i Matićevo ime u opticaju. Juve traži konkretno i pravo pojačanbje u srcu veznog reda, s obzirom da Kedira konstantno ima probleme sa povredama, a da nisu oduševili ni Lemina i Ernanes, dok borbeni Sturaro ipak nije ta klasa... Odlasci Vidala i Pirla nikako da se nadomeste.

Mnogo imena se pominjalo u kontekstu pojačanja, a sada je i Matić na listi. Prvo se spekulisalo o Ramiresu, pa o Mutinju iz Monaka, pa Ilkaju Gundoganu iz Dortmunda... Zapravo, Nemac iz Borusije je prva želja, ali Milioneri ne želi da ga prodaju iako je Juve po nekim navodima spreman da izdvoji i 30.000.000 evra za njega. U toj varijanti, Matić je opcija B što podrazumeva da bi Stara dama bila spremna da investira jednaku sumu novca kao za Gundogana.

Matić je odavno tiha patnja Juventusa. Još dok je bio u Benfiki, Juve je 2014. godine pokušavao da ga angažuje, ali je Murinjo bio nezaustavljiv u nameri da ga vrati na Stamford Bridž. Murinjo je otišao, Matić i dalje uživa poverenje u Čelsiju, ali s obzirom kakva su vremena došla u londonskom klubu nije isključeno da na kraju sezone dođe do totalne rekonstrukcije tima u kojoj bi i Matić imao svoju cenu.

Da li je ta cena 30.000.000 evra koliko je spreman da plati Juventus ili će Čelsi tražiti više, pokazaće vreme pred nama....

Komentari / 0

Ostavite komentar