Анализа: Опет резови у Милану...!

Банега и Вицел приоритети, Адријану позив из Русије, одлазе Мексес, Ћерћи, Запата...Росонери летос нису успели да направе жељену реконструкција тима, тако да ће у јануару опет морати много да мењају.

Фудбал 01.01.2016 | 14:40
Анализа: Опет резови у Милану...!

Потрошио јер Милан летос близу 100.000.000 на појачања, али и даље тапка у месту и има скоро идентичан скор као код Инзагија прошле сезоне. По свему судећи, биће ово још једна изгубљена сезона за Росонере јер је циљ био пласман у Лигу шампиона. Последња шанса је да управа клуба направи нешто у зимском прелазном и покуша да исправи летошње грешке.

Две битне вести везане за Милан стижу овог јутра из Италије. Прва је да је Галијани означио Евера Банегу из Севиље као главну мету у јануарском прелазном року. Аргенинац је у Севиљи опет фудбалски рођен после неславне епизоде у Валенсији, а податак да му наредног лета истиче уговор га чини идеалном метом за Милан. Галијани ће покушати да већ у јануару заврши посао, али проблем је што је и Јувентус загризао за Банегу.

Друга битна вест је да би клуб са Сан Сира после само шест месеци могао да напусти Луиз Адријано. Бразилац је већ одбио понуду Краснодара, али има и позив московског ЦСКА око којег се још премишља. С обзиром да није одушевио у Милану, али и да Михајловић форсира систем коју му никако не одговара, Луиз Адријано би могао опет да се пресели на исток Европе где је некада са успехом носио дрес Шахтјора. Погтово због тога што ће се опоравити Менез и Балотели на које Михајловић најозбиљније рачуна.

Поред Банеге, мета Милана је и Аксел Вицел из Зенита којег су јурили и прошлог лета, али им је био прескуп. Зенит је сада смањио прохтеве и за Белгијанца тражи 25.000.00 евра што је суму коју Милан може да плати. Ни Зенит не сме превише да се коцка јер ће Вицел наредног лета ући у последњу годину уговора и ситуација тада више неће бити искључиво под контролом руског клуба.

Што се осталих одлазака из Милана тиче, спрема се мала чистка играча који су разорачарали и прокоцкали све шансе. Алесио Ћерћи је вишак и постоји опција еда се врати у Торино. Филип Мексес већ месецима кокетира са Фиорентином, док би Анотнио Ноћерино могао да појача Каљари који сигурним кораком маршира ка повратку у Серију А.

Коментари / 0

Оставите коментар