Analiza: Opet rezovi u Milanu...!

Banega i Vicel prioriteti, Adrijanu poziv iz Rusije, odlaze Mekses, Ćerći, Zapata...Rosoneri letos nisu uspeli da naprave željenu rekonstrukcija tima, tako da će u januaru opet morati mnogo da menjaju.

Fudbal 01.01.2016 | 14:40
Analiza: Opet rezovi u Milanu...!

Potrošio jer Milan letos blizu 100.000.000 na pojačanja, ali i dalje tapka u mestu i ima skoro identičan skor kao kod Inzagija prošle sezone. Po svemu sudeći, biće ovo još jedna izgubljena sezona za Rosonere jer je cilj bio plasman u Ligu šampiona. Poslednja šansa je da uprava kluba napravi nešto u zimskom prelaznom i pokuša da ispravi letošnje greške.

Dve bitne vesti vezane za Milan stižu ovog jutra iz Italije. Prva je da je Galijani označio Evera Banegu iz Sevilje kao glavnu metu u januarskom prelaznom roku. Argeninac je u Sevilji opet fudbalski rođen posle neslavne epizode u Valensiji, a podatak da mu narednog leta ističe ugovor ga čini idealnom metom za Milan. Galijani će pokušati da već u januaru završi posao, ali problem je što je i Juventus zagrizao za Banegu.

Druga bitna vest je da bi klub sa San Sira posle samo šest meseci mogao da napusti Luiz Adrijano. Brazilac je već odbio ponudu Krasnodara, ali ima i poziv moskovskog CSKA oko kojeg se još premišlja. S obzirom da nije oduševio u Milanu, ali i da Mihajlović forsira sistem koju mu nikako ne odgovara, Luiz Adrijano bi mogao opet da se preseli na istok Evrope gde je nekada sa uspehom nosio dres Šahtjora. Pogtovo zbog toga što će se oporaviti Menez i Baloteli na koje Mihajlović najozbiljnije računa.

Pored Banege, meta Milana je i Aksel Vicel iz Zenita kojeg su jurili i prošlog leta, ali im je bio preskup. Zenit je sada smanjio prohteve i za Belgijanca traži 25.000.00 evra što je sumu koju Milan može da plati. Ni Zenit ne sme previše da se kocka jer će Vicel narednog leta ući u poslednju godinu ugovora i situacija tada više neće biti isključivo pod kontrolom ruskog kluba.

Što se ostalih odlazaka iz Milana tiče, sprema se mala čistka igrača koji su razoračarali i prokockali sve šanse. Alesio Ćerći je višak i postoji opcija eda se vrati u Torino. Filip Mekses već mesecima koketira sa Fiorentinom, dok bi Anotnio Noćerino mogao da pojača Kaljari koji sigurnim korakom maršira ka povratku u Seriju A.

Komentari / 0

Ostavite komentar