Ана Дабовић је најбоља европска кошаркашица!!!

Српска кошаркашка репрезентативка Ана Дабовић проглашена је за најбољу европску играчицу у традиционалном избору једног од најпознатијих кошаркашких сајтова, Еуробаскет.

Кошарка 30.12.2015 | 22:15
Ана Дабовић је најбоља европска кошаркашица!!!

Дабовићева, сада члан Јакин Догуа, бриљирала је у години која је на измаку. Са 14,8 поена по мечу, 1,9 скокова и 3,2 асистенције по наступу, предводила је Србију до историјског првог злата на Европском првенству. Током лета је наступила и у женској НБА лиги, а добри наступи у дресу Лос Анђелес Спаркса (9,1 поен по мечу, 1,6 скокова, 2,1 асистенција) донели су јој не само "чланство" у другој идеалној петорци новијалија у WНБА, већ ојачали и њен статус најбоље Европљанке која се кошарком бавила у 2015.

У идеалној петорци евро-кошарке нашла се још једна наша репрезентавка, Соња Петровић.

Она је водила Праг до евролигашке титуле, а Србију до поменутог злата и ово признање је само једно у низу бројних које је добила у 2015. Већ је изабрана за најбољу играчицу чешког првенства, за чланицу идеалне петорке тамошње лиге, за чланицу друге идеалне евролигашке петорке и чланицу идеалног тима Еуробаскета. И не чуди, поред поменутих титула, Праг је водила и до трофеја европског Суперкупа.

За најбољу играчицу која је наступала у европској кошарци, еуробаскет.цом је прогласио Американку Немкади Огумике, 25-годишњег крилног центра са нигеријским пасошем, иначе чланицу Динамо Курска.

Уз МВП Огумике, најбољу Европљанку, Ану Дабовић, те Соњу Петровић, у идеалној петорци дама које су играле у европској кошарци у 2015. години нашле су се још Американке Диана Таураси (бек-шутер, Јекатеринбург) и њена клупска саиграчица Кендис Паркер (центар).

Коментари / 0

Оставите коментар