Ana Dabović je najbolja evropska košarkašica!!!

Srpska košarkaška reprezentativka Ana Dabović proglašena je za najbolju evropsku igračicu u tradicionalnom izboru jednog od najpoznatijih košarkaških sajtova, Eurobasket.

Košarka 30.12.2015 | 22:15
Ana Dabović je najbolja evropska košarkašica!!!

Dabovićeva, sada član Jakin Dogua, briljirala je u godini koja je na izmaku. Sa 14,8 poena po meču, 1,9 skokova i 3,2 asistencije po nastupu, predvodila je Srbiju do istorijskog prvog zlata na Evropskom prvenstvu. Tokom leta je nastupila i u ženskoj NBA ligi, a dobri nastupi u dresu Los Anđeles Sparksa (9,1 poen po meču, 1,6 skokova, 2,1 asistencija) doneli su joj ne samo "članstvo" u drugoj idealnoj petorci novijalija u WNBA, već ojačali i njen status najbolje Evropljanke koja se košarkom bavila u 2015.

U idealnoj petorci evro-košarke našla se još jedna naša reprezentavka, Sonja Petrović.

Ona je vodila Prag do evroligaške titule, a Srbiju do pomenutog zlata i ovo priznanje je samo jedno u nizu brojnih koje je dobila u 2015. Već je izabrana za najbolju igračicu češkog prvenstva, za članicu idealne petorke tamošnje lige, za članicu druge idealne evroligaške petorke i članicu idealnog tima Eurobasketa. I ne čudi, pored pomenutih titula, Prag je vodila i do trofeja evropskog Superkupa.

Za najbolju igračicu koja je nastupala u evropskoj košarci, eurobasket.com je proglasio Amerikanku Nemkadi Ogumike, 25-godišnjeg krilnog centra sa nigerijskim pasošem, inače članicu Dinamo Kurska.

Uz MVP Ogumike, najbolju Evropljanku, Anu Dabović, te Sonju Petrović, u idealnoj petorci dama koje su igrale u evropskoj košarci u 2015. godini našle su se još Amerikanke Diana Taurasi (bek-šuter, Jekaterinburg) i njena klupska saigračica Kendis Parker (centar).

Komentari / 0

Ostavite komentar