ЕЛ: Звезда испустила побједу у Истанбулу!

Кошаркаши Црвене звезде поражени су од Анадолу Ефеса у Истанбулу са 85:84 у првом колу Топ16 фазе у Евролиги.

Кошарка 30.12.2015 | 20:15
ЕЛ: Звезда испустила побједу у Истанбулу!

Победу скупоценој екипи Душана Ивковића донео је Дарио Шарић поенима три секунде пре краја, док на другој страни судија није свирао чист фаул на Цирбесу.

Слободно се може рећи да је Звезда испустила победу на старту Топ16 фазе. Црвено-бели су у већем делу утакмице играли бриљантно, контролисали су у потпуности дешавања на паркету, али су дозволили домаћину да се олако врати почеткомн последње деонице и на крају су због тога кажњени.

У 28. минуту Звезда је водила са максималних +15 (70:55), али је екипа Душана Ивковића уз агресивну игру и малу помоћ судија успела да преокрене и победи.

Мајк Цирбес је јмеч завршио са 22 поена и 12 скокова. Стефан Јовић је додао 8 поена и 11 асистенција, а по 10 поена убацили су Лазић и Симоновић. Одличан деби за Звезду имао је Василије Мицић који је за 17 минута имао 6 поена и 6 асистенција. На другој страни, Данстон је имао 21 поен и 4 скока, Гренџер и Диблер убацили су по 13, а Шарић 12.

Звезду већ 4. јануара у Пиониру очекује много важнији дуел, пошто у Пиониру гостује Цедевита у оквиру АБА лиге.

На почетку утакмице Звезда је направила неколико великих пропуста у одбрани. Чак три пута је Џон Диблер остао сам на шуту за три поена, два пута је погодио и Ефес је у 5. минуту водио са 9:5.

Милер и Цирбес вратили су егал, али су уследиле нове тројке Ефеса. Диблер и Шарић су погодили, па је Радоњић морао да реагује – 15:9.

Играчи су веома добро реаговали на минут одмора Радоњића, у игру је први пут у дресу Црвене звезде ушао и Василије Мицић, а после неколико добрих одбрана Звезде и Ивковић је позвао минут одмора – 15:13.

После прве асистенције Мицића у дресу Звезде Гудурић је убацио тројку и донео црвено-белима предност – 18:17. Мицић је потом убацио и тројку за 21:19. У финишу прве деонице Звезда је имала великих проблема са заграђивањем свог рекета, па је Ефес имао +2 после 10 минута (25:23).

Почетком друге деонице Звезда је задржала прикључак, а после тројке Симоновића из дотрчавања (његов омиљени шут) црвено-бели су повели са 29:27.

Био је то период одличне игре Звезде која је два напада касније имала пет поена вишка након лаганог полагања Штимца – 33:28. Имали су црвено-бели у 15. минуту и +7 посе полагања Милера, али се Ефес брзо вратио па је Радоњић у 17. минуту затражио тајм-аут – 39:38.

Уз то је клупа Звезде добила и техничку грешку, али Радоњићев тим се брзо опоравио. У самом финишу првог полувремена Звезда је заиграла бриљантно на оба краја паркета. Тандем Јовић-Мицић правио је много проблема Ефесу, Цирбес је користио маестрална додавања, па је Звезда после 20 минута имала 10 поена предности – 54:44.

Почетком другог полувремена Звезда је промашила неколико отворених тројки и прилику да се додатно одлепи. Судије су правиле доста грешака на штету црвено-белих, а после једне такве је Ертел убацио тројку за 56:49.

Црвено-бели су ипак наставили са својом игром. Напад је уз Јовићеву организацију функционисао ’као сат’, па је Ивковић у 28. минуту морао да реагује – 70:55. Гренџер је убацио тројку после минута одмора, уследили су и поени Тајуса, па је и Радоњић позвао тајм-аут – 70:61.

Успели су брзо да се консолидују црвено-бели и пред последњих десет минута су имали +11 – 72:61.

Почетак последње деонице био је очајан по српског представника. Шарић је убацио брза четири поена, уследила је и тројка Османа за 72:68.

Ни ту није заустављена серија домаћина који је пришао на само минус два – 74:72. Уследила је тројка Бранка Лазића, али домаћи играчи наставили су са агресивном игром на оба краја паркета.

Јовић је имао много више проблема у организацији напада, па је домаћин у 37. минуту стигао до изједначења – 79:79. Васа Мицић је прекинуо серију домаћина, али је Гренџер брзо узвратио на другој страни, а онда је два минута пре краја Лазић убацио тројку за 84:81.

Звезда је следећи напад одбранила, али је Јовић направио грешку на половини терена, а Гренџер је поентирао за 84:83, 65 секунди пре краја.

Звезда није искористила неколико напада при том вођству, па је Анадолу Ефес добио прилику 22 секунде пре краја. После смушеног напада Шарић је из тешке позиције три секунде пре краја погодио за 85:84. Звезда је после тајм-аута покушала на Цирбеса, али судије нису свирале чист фаул Данстона и Ефес је победио.

Коментари / 0

Оставите коментар