EL: Zvezda ispustila pobjedu u Istanbulu!

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Anadolu Efesa u Istanbulu sa 85:84 u prvom kolu Top16 faze u Evroligi.

Košarka 30.12.2015 | 20:15
EL: Zvezda ispustila pobjedu u Istanbulu!

Pobedu skupocenoj ekipi Dušana Ivkovića doneo je Dario Šarić poenima tri sekunde pre kraja, dok na drugoj strani sudija nije svirao čist faul na Cirbesu.

Slobodno se može reći da je Zvezda ispustila pobedu na startu Top16 faze. Crveno-beli su u većem delu utakmice igrali briljantno, kontrolisali su u potpunosti dešavanja na parketu, ali su dozvolili domaćinu da se olako vrati početkomn poslednje deonice i na kraju su zbog toga kažnjeni.

U 28. minutu Zvezda je vodila sa maksimalnih +15 (70:55), ali je ekipa Dušana Ivkovića uz agresivnu igru i malu pomoć sudija uspela da preokrene i pobedi.

Majk Cirbes je jmeč završio sa 22 poena i 12 skokova. Stefan Jović je dodao 8 poena i 11 asistencija, a po 10 poena ubacili su Lazić i Simonović. Odličan debi za Zvezdu imao je Vasilije Micić koji je za 17 minuta imao 6 poena i 6 asistencija. Na drugoj strani, Danston je imao 21 poen i 4 skoka, Grendžer i Dibler ubacili su po 13, a Šarić 12.

Zvezdu već 4. januara u Pioniru očekuje mnogo važniji duel, pošto u Pioniru gostuje Cedevita u okviru ABA lige.

Na početku utakmice Zvezda je napravila nekoliko velikih propusta u odbrani. Čak tri puta je Džon Dibler ostao sam na šutu za tri poena, dva puta je pogodio i Efes je u 5. minutu vodio sa 9:5.

Miler i Cirbes vratili su egal, ali su usledile nove trojke Efesa. Dibler i Šarić su pogodili, pa je Radonjić morao da reaguje – 15:9.

Igrači su veoma dobro reagovali na minut odmora Radonjića, u igru je prvi put u dresu Crvene zvezde ušao i Vasilije Micić, a posle nekoliko dobrih odbrana Zvezde i Ivković je pozvao minut odmora – 15:13.

Posle prve asistencije Micića u dresu Zvezde Gudurić je ubacio trojku i doneo crveno-belima prednost – 18:17. Micić je potom ubacio i trojku za 21:19. U finišu prve deonice Zvezda je imala velikih problema sa zagrađivanjem svog reketa, pa je Efes imao +2 posle 10 minuta (25:23).

Početkom druge deonice Zvezda je zadržala priključak, a posle trojke Simonovića iz dotrčavanja (njegov omiljeni šut) crveno-beli su poveli sa 29:27.

Bio je to period odlične igre Zvezde koja je dva napada kasnije imala pet poena viška nakon laganog polaganja Štimca – 33:28. Imali su crveno-beli u 15. minutu i +7 pose polaganja Milera, ali se Efes brzo vratio pa je Radonjić u 17. minutu zatražio tajm-aut – 39:38.

Uz to je klupa Zvezde dobila i tehničku grešku, ali Radonjićev tim se brzo oporavio. U samom finišu prvog poluvremena Zvezda je zaigrala briljantno na oba kraja parketa. Tandem Jović-Micić pravio je mnogo problema Efesu, Cirbes je koristio maestralna dodavanja, pa je Zvezda posle 20 minuta imala 10 poena prednosti – 54:44.

Početkom drugog poluvremena Zvezda je promašila nekoliko otvorenih trojki i priliku da se dodatno odlepi. Sudije su pravile dosta grešaka na štetu crveno-belih, a posle jedne takve je Ertel ubacio trojku za 56:49.

Crveno-beli su ipak nastavili sa svojom igrom. Napad je uz Jovićevu organizaciju funkcionisao ’kao sat’, pa je Ivković u 28. minutu morao da reaguje – 70:55. Grendžer je ubacio trojku posle minuta odmora, usledili su i poeni Tajusa, pa je i Radonjić pozvao tajm-aut – 70:61.

Uspeli su brzo da se konsoliduju crveno-beli i pred poslednjih deset minuta su imali +11 – 72:61.

Početak poslednje deonice bio je očajan po srpskog predstavnika. Šarić je ubacio brza četiri poena, usledila je i trojka Osmana za 72:68.

Ni tu nije zaustavljena serija domaćina koji je prišao na samo minus dva – 74:72. Usledila je trojka Branka Lazića, ali domaći igrači nastavili su sa agresivnom igrom na oba kraja parketa.

Jović je imao mnogo više problema u organizaciji napada, pa je domaćin u 37. minutu stigao do izjednačenja – 79:79. Vasa Micić je prekinuo seriju domaćina, ali je Grendžer brzo uzvratio na drugoj strani, a onda je dva minuta pre kraja Lazić ubacio trojku za 84:81.

Zvezda je sledeći napad odbranila, ali je Jović napravio grešku na polovini terena, a Grendžer je poentirao za 84:83, 65 sekundi pre kraja.

Zvezda nije iskoristila nekoliko napada pri tom vođstvu, pa je Anadolu Efes dobio priliku 22 sekunde pre kraja. Posle smušenog napada Šarić je iz teške pozicije tri sekunde pre kraja pogodio za 85:84. Zvezda je posle tajm-auta pokušala na Cirbesa, ali sudije nisu svirale čist faul Danstona i Efes je pobedio.

Komentari / 0

Ostavite komentar