ШПА: Рекордер Роналдо спречио нови кикс Реала!

Фудбалери Реал Мадрида победили су Реал Сосиједад са 3:1 у једном од прва два меча 17. кола шпанске Примере.

Фудбал 30.12.2015 | 18:40
ШПА: Рекордер Роналдо спречио нови кикс Реала!

Реал је на крилима рекордера Кристијана Роналда славио на ’Сантјаго Бернабеуу’, иако поново није одиграо добру утакмицу.

Португалац је постигао два гола и био најзаслужнији што се ’Краљевски клуб’ барем на неколико сати попео на чело табеле са 36 бодова, једним више од Барселоне и Атлетико Мадрида.

Реал је повео у 42. минуту преко Роналда, који је био прецизан са беле тачке и тако се искупио за промашај са пенала десетак минута раније. Кристијано је постигао свој 513. погодак у каријери и тако постао најбољи стрелац у 21. веку!

Међутим, Сосиједад, који је у неким тренуцима био и бољи ривал на терену стигао је до изједначења већ у другом минуту наставка. Пепе је изгубио лопту, она дошла до Бруме који искоса са леве стране феноменално погађа супротне рашље.

Гости су у наредних десетак минута пропустили неколико добрих прилика и полуприлика, па је казна стигла већ средином другог полувремена. Марсело је извео корнер, а на неких 15 метара Роналдо је ухватио волеј и кроз гужву послао лопту у доњи леви угао.

Мадриђани су се повукли, али у финишу меча потврдили победу преко Лукаса Васкеса – Гарет Бејл нестварно је прогирао саиграча са левог бока, а овај сјајним пријемом омогућио лаку реализацију.

У другом мечу дана Малага је минималним резултатом славио у гостима Левантеу – једини стрелац био је Дуда у 74. минуту и на тај начин, после трећег узастопног тријумфа, попео Малагу на 11. позицију Примере. Леванте је остао последњи са само 11 бодова из 17 утакмица.

Коментари / 0

Оставите коментар