ŠPA: Rekorder Ronaldo sprečio novi kiks Reala!

Fudbaleri Real Madrida pobedili su Real Sosijedad sa 3:1 u jednom od prva dva meča 17. kola španske Primere.

Fudbal 30.12.2015 | 18:40
ŠPA: Rekorder Ronaldo sprečio novi kiks Reala!

Real je na krilima rekordera Kristijana Ronalda slavio na ’Santjago Bernabeuu’, iako ponovo nije odigrao dobru utakmicu.

Portugalac je postigao dva gola i bio najzaslužniji što se ’Kraljevski klub’ barem na nekoliko sati popeo na čelo tabele sa 36 bodova, jednim više od Barselone i Atletiko Madrida.

Real je poveo u 42. minutu preko Ronalda, koji je bio precizan sa bele tačke i tako se iskupio za promašaj sa penala desetak minuta ranije. Kristijano je postigao svoj 513. pogodak u karijeri i tako postao najbolji strelac u 21. veku!

Međutim, Sosijedad, koji je u nekim trenucima bio i bolji rival na terenu stigao je do izjednačenja već u drugom minutu nastavka. Pepe je izgubio loptu, ona došla do Brume koji iskosa sa leve strane fenomenalno pogađa suprotne rašlje.

Gosti su u narednih desetak minuta propustili nekoliko dobrih prilika i poluprilika, pa je kazna stigla već sredinom drugog poluvremena. Marselo je izveo korner, a na nekih 15 metara Ronaldo je uhvatio volej i kroz gužvu poslao loptu u donji levi ugao.

Madriđani su se povukli, ali u finišu meča potvrdili pobedu preko Lukasa Vaskesa – Garet Bejl nestvarno je progirao saigrača sa levog boka, a ovaj sjajnim prijemom omogućio laku realizaciju.

U drugom meču dana Malaga je minimalnim rezultatom slavio u gostima Levanteu – jedini strelac bio je Duda u 74. minutu i na taj način, posle trećeg uzastopnog trijumfa, popeo Malagu na 11. poziciju Primere. Levante je ostao poslednji sa samo 11 bodova iz 17 utakmica.

Komentari / 0

Ostavite komentar