Топ 16 - ЕЛ: Химки срушио ЦСКА, Олимпијакос Барсу, Уникаха једва!

Кошаркаши Химкија победили су ЦСКА на свом паркету са 91:89, у руском дербију и првој утакмици Топ16 фазе у Евролиги опве сезоне. Кошаркаши Уникахе победили су Дарушафаку у Малаги са 70:62, у првом мечу Е групе у Топ16 фази Евролиге.

Кошарка 30.12.2015 | 16:45
Топ 16 - ЕЛ: Химки срушио ЦСКА, Олимпијакос Барсу, Уникаха једва!

Екипа Римаса Куртинаитиса у већем делу утакмице била је у заостатку, али је крајем треће и почетком последње деонице преокренула резултат.

Московљани су се вратили, а у драматичној завршници победу домаћину донео је Алексеј Швед поенима секунд пре краја утакмице, а Теодосић на другој страни није успео из немогуће позиције да донесе продужетак.

Екипа Димитриса Итудиса у потпуности је контролисала игру у првом полувремену после којег је имала 10 поена вишка (51:41).

Химки је у наставку успео да се врати, Швеј је у самом финишу могао да буде трагичар пошто је промашио два слободна бацања, али му је помогао Де Коло грешком ан другој страни, па је руски кошаркаш ипак био херој.

Швед је одиграо бриљантан меч са 28 поена, 3 крађе и 5 асистенција, 22 поена и 5 асистенција имао је Рајс, а Огастин је додао 12 поена. На другој страни, Де Коло је имао 20 поена (6-15) и 6 асистенција, а Теодосић 18 поена (6-14), 4 скока и 7 асистенција.

У другом мечу ове групе Олимпијакос је лако савладао Барселону са 74:62. Тријумф пирејске екипе је потпуно очекиван с обзиром да је Барселона пре само два дана у ’Класику’ савладала Реал у Мадриду.

Против Олимпијакоса су се Каталонци држали у првих 15 минута, а онда је уследила серија 16-2 за 39:26 на полувремену.

У наставку није било дилеме и Олимпијакос је убедљиво остварио прву победу.

Василис Спанулис је имао 11 поена и 9 асистенција, а Хантер је додао 10 поена и 5 скокова за победнике. Никола Милутинов имао је 2 поена и 2 скока за 13 минута. На другој страни, Томић је уз 16 поена имао 3 скока, а Саторански је завршио са 12 поена, 3 скока и 3 асистенције.

Ел, Топ16, група Ф:

Химки – ЦСКА 91:89
Олимпијакос – Барселона 74:62

среда:
Жалгирис – Лаборал Куча
Реал Мадрид – Бросе Баскет

Кошаркаши Уникахе победили су Дарушафаку у Малаги са 70:62, у првом мечу Е групе у Топ16 фази Евролиге.

Екипа Ђоана Плазе дуго се мучила са богатим дебитантом у елитном такмичењу, али је ипак успела да оствари важан тријумф на старту друге фазе такмичења.

Дарушафака је предвођена Семихом Ерденом водила у већем делу првог полувремена, али Уникаха је крајем треће и почетком последње четвртине успела да преокрене и сломије отпор ривала.

Није било повређеног Стефана Марковића, а дебитовао је бивши бек Црвене звезде Демаркус Нелсон.

Едвин Џексон је био најбољи са 20 поена, Хендрикс је додао 13 уз 8 скокова, а Немања Недовић је за 15 минута имао 3 поена, 2 скока и 3 асистецније. На другој страни, само је Семих Ерден са 15 поена и 11 скокова био запажен.

Преостала три меча ове групе, укључујући и дуел Ефес – Црвена звезда, играју се у среду.

Ел, Топ16, група Е:

Уникаха – Дарушафака 70:62

среда:
Ефес – Црвена звезда
Цедевита – Локомотива
Фенербахче – Панатинаикос

Коментари / 0

Оставите коментар