Top 16 - EL: Himki srušio CSKA, Olimpijakos Barsu, Unikaha jedva!

Košarkaši Himkija pobedili su CSKA na svom parketu sa 91:89, u ruskom derbiju i prvoj utakmici Top16 faze u Evroligi opve sezone. Košarkaši Unikahe pobedili su Darušafaku u Malagi sa 70:62, u prvom meču E grupe u Top16 fazi Evrolige.

Košarka 30.12.2015 | 16:45
Top 16 - EL: Himki srušio CSKA, Olimpijakos Barsu, Unikaha jedva!

Ekipa Rimasa Kurtinaitisa u većem delu utakmice bila je u zaostatku, ali je krajem treće i početkom poslednje deonice preokrenula rezultat.

Moskovljani su se vratili, a u dramatičnoj završnici pobedu domaćinu doneo je Aleksej Šved poenima sekund pre kraja utakmice, a Teodosić na drugoj strani nije uspeo iz nemoguće pozicije da donese produžetak.

Ekipa Dimitrisa Itudisa u potpunosti je kontrolisala igru u prvom poluvremenu posle kojeg je imala 10 poena viška (51:41).

Himki je u nastavku uspeo da se vrati, Švej je u samom finišu mogao da bude tragičar pošto je promašio dva slobodna bacanja, ali mu je pomogao De Kolo greškom an drugoj strani, pa je ruski košarkaš ipak bio heroj.

Šved je odigrao briljantan meč sa 28 poena, 3 krađe i 5 asistencija, 22 poena i 5 asistencija imao je Rajs, a Ogastin je dodao 12 poena. Na drugoj strani, De Kolo je imao 20 poena (6-15) i 6 asistencija, a Teodosić 18 poena (6-14), 4 skoka i 7 asistencija.

U drugom meču ove grupe Olimpijakos je lako savladao Barselonu sa 74:62. Trijumf pirejske ekipe je potpuno očekivan s obzirom da je Barselona pre samo dva dana u ’Klasiku’ savladala Real u Madridu.

Protiv Olimpijakosa su se Katalonci držali u prvih 15 minuta, a onda je usledila serija 16-2 za 39:26 na poluvremenu.

U nastavku nije bilo dileme i Olimpijakos je ubedljivo ostvario prvu pobedu.

Vasilis Spanulis je imao 11 poena i 9 asistencija, a Hanter je dodao 10 poena i 5 skokova za pobednike. Nikola Milutinov imao je 2 poena i 2 skoka za 13 minuta. Na drugoj strani, Tomić je uz 16 poena imao 3 skoka, a Satoranski je završio sa 12 poena, 3 skoka i 3 asistencije.

El, Top16, grupa F:

Himki – CSKA 91:89
Olimpijakos – Barselona 74:62

sreda:
Žalgiris – Laboral Kuča
Real Madrid – Brose Basket

Košarkaši Unikahe pobedili su Darušafaku u Malagi sa 70:62, u prvom meču E grupe u Top16 fazi Evrolige.

Ekipa Đoana Plaze dugo se mučila sa bogatim debitantom u elitnom takmičenju, ali je ipak uspela da ostvari važan trijumf na startu druge faze takmičenja.

Darušafaka je predvođena Semihom Erdenom vodila u većem delu prvog poluvremena, ali Unikaha je krajem treće i početkom poslednje četvrtine uspela da preokrene i slomije otpor rivala.

Nije bilo povređenog Stefana Markovića, a debitovao je bivši bek Crvene zvezde Demarkus Nelson.

Edvin Džekson je bio najbolji sa 20 poena, Hendriks je dodao 13 uz 8 skokova, a Nemanja Nedović je za 15 minuta imao 3 poena, 2 skoka i 3 asistecnije. Na drugoj strani, samo je Semih Erden sa 15 poena i 11 skokova bio zapažen.

Preostala tri meča ove grupe, uključujući i duel Efes – Crvena zvezda, igraju se u sredu.

El, Top16, grupa E:

Unikaha – Darušafaka 70:62

sreda:
Efes – Crvena zvezda
Cedevita – Lokomotiva
Fenerbahče – Panatinaikos

Komentari / 0

Ostavite komentar