ЕЛ: Звезда из Истанбула креће ка Топ 8!

Екипа Црвене звезде дуелом са Анадолу Ефесом у Истанбулу од 18 часова отвара такмичење у Топ 16 фази Евролиге.

Кошарка 30.12.2015 | 16:15
ЕЛ: Звезда из Истанбула креће ка Топ 8!

Српски и регионални шампион обезбедио је своје друго узастопно учешће у другој фази елитног такмичења, а своје место међу 16 најбољих тимова Старог континента обезбедио је подвигом у изузетно тешкој групи А – завршивши прву рунду на трећем месту – иза Фенербахчеа и Химкија, а испред првака Европе мадридског Реала.

Тренер тима са Малог Калемегдана Дејан Радоњић истакао је да ће његова екипа покушати да изненади тим Душана Ивковића.

"Ефес, предвођен тренером Душаном Ивковићем, ове године има тим који са пуно разлога може да очекује висок пласман. Турска екипа има сјајну центарску линију са Брауном, Данстоном, по два одлична плеја и шутера, уз изванредне и талентоване младе домаће играче. У одличној су форми, гледајући завршницу првог дела Евролиге и пред почетак Топ 16 фазе", рекао је Радоњић.

Радоњић ће моћи да рачуна на појачање из Бајерна Василија Мицића, док Таренс Кинзи тек у среда долази у Београд.

"Мицић је одрадио само два тренинга, биће у тиму, видећемо у којој мери може да нам помогне за ову утакмицу. Остали момци су здрави и спремни. Свесни смо да неће бити лако и њиховог квалитета, али имамо и ми своје жеље и надамо се доброј утакмици", додао је црногорски стручњак.

С друге стране, тренер турског представника рекао је су црвено-бели најпријатније изненађење елитног такмичења.

"Први мечеви у јаком такмичењу су увек најтежи. Играмо против јаког тима Црвене звезде и најпријатнијег изненађења Евролиге. Са клупе их води одличан тренер, под чијим вођством су играчи напредовали. Ту је и Мајк Цирбес, један од најбољих центара Европе", рекао је Ивковић.

Бивши селектор Србије, поред Цирбеса, као опасност по његов тим означио је Марка Гудурића.

"Од неколико веома талентованих играча Звезде издваја се Гудурић. Он је био кључни играч у победи над Реалом", закључио је Дуда.

Први меч пред својим навијачима у новој години Звезда ће одиграти осмог јануара – када у Београд поново стиже Фенербахче Жељка Обрадовића.

Евролига – група Е – Топ 16 фаза:
18.00 Анадолу Ефес – Црвена звезда
19.00 Цедевита – Локомотива Кубан
20.00 Фенербахче – Панатинаикос

Уторак:
Уникаха – Дарушафака 70:62

Коментари / 0

Оставите коментар