EL: Zvezda iz Istanbula kreće ka Top 8!

Ekipa Crvene zvezde duelom sa Anadolu Efesom u Istanbulu od 18 časova otvara takmičenje u Top 16 fazi Evrolige.

Košarka 30.12.2015 | 16:15
EL: Zvezda iz Istanbula kreće ka Top 8!

Srpski i regionalni šampion obezbedio je svoje drugo uzastopno učešće u drugoj fazi elitnog takmičenja, a svoje mesto među 16 najboljih timova Starog kontinenta obezbedio je podvigom u izuzetno teškoj grupi A – završivši prvu rundu na trećem mestu – iza Fenerbahčea i Himkija, a ispred prvaka Evrope madridskog Reala.

Trener tima sa Malog Kalemegdana Dejan Radonjić istakao je da će njegova ekipa pokušati da iznenadi tim Dušana Ivkovića.

"Efes, predvođen trenerom Dušanom Ivkovićem, ove godine ima tim koji sa puno razloga može da očekuje visok plasman. Turska ekipa ima sjajnu centarsku liniju sa Braunom, Danstonom, po dva odlična pleja i šutera, uz izvanredne i talentovane mlade domaće igrače. U odličnoj su formi, gledajući završnicu prvog dela Evrolige i pred početak Top 16 faze", rekao je Radonjić.

Radonjić će moći da računa na pojačanje iz Bajerna Vasilija Micića, dok Tarens Kinzi tek u sreda dolazi u Beograd.

"Micić je odradio samo dva treninga, biće u timu, videćemo u kojoj meri može da nam pomogne za ovu utakmicu. Ostali momci su zdravi i spremni. Svesni smo da neće biti lako i njihovog kvaliteta, ali imamo i mi svoje želje i nadamo se dobroj utakmici", dodao je crnogorski stručnjak.

S druge strane, trener turskog predstavnika rekao je su crveno-beli najprijatnije iznenađenje elitnog takmičenja.

"Prvi mečevi u jakom takmičenju su uvek najteži. Igramo protiv jakog tima Crvene zvezde i najprijatnijeg iznenađenja Evrolige. Sa klupe ih vodi odličan trener, pod čijim vođstvom su igrači napredovali. Tu je i Majk Cirbes, jedan od najboljih centara Evrope", rekao je Ivković.

Bivši selektor Srbije, pored Cirbesa, kao opasnost po njegov tim označio je Marka Gudurića.

"Od nekoliko veoma talentovanih igrača Zvezde izdvaja se Gudurić. On je bio ključni igrač u pobedi nad Realom", zaključio je Duda.

Prvi meč pred svojim navijačima u novoj godini Zvezda će odigrati osmog januara – kada u Beograd ponovo stiže Fenerbahče Željka Obradovića.

Evroliga – grupa E – Top 16 faza:
18.00 Anadolu Efes – Crvena zvezda
19.00 Cedevita – Lokomotiva Kuban
20.00 Fenerbahče – Panatinaikos

Utorak:
Unikaha – Darušafaka 70:62

Komentari / 0

Ostavite komentar