Анкара: Планиран самоубилачки напад у новогодишњој ноћи

У главном граду Турске Анкари јутрос су ухапшене двије особе под сумњом да су планирале самоубилачки бомбашки напад у новогодишњој ноћи, а ради се о припадницима терористичке организације Исламска држава.

Свијет 30.12.2015 | 14:50
Анкара: Планиран самоубилачки напад у новогодишњој ноћи

Полиција у Анкари извршила је претрес у дијелу града Yакуб Абдал и том приликом је привела двојицу терориста те заплијенила прслуке које користе бомбаши самоубице, као и експлозивне направе спремне за активирање.

Према информацијама из судских и полицијских извора до којих је дошао новинар АА, ради се о мушким особама инцијала М. Ц. и А. Y., за које је утврђено да су припадници терористичке организације ИСИС.

Њих двојица су се припремали да изведу напад на два различита мјеста у близини централног градског трга Кизилаy, на којима се, иначе, организује прослава поводом дочека Нове године.

Особе су пребачене у полицију ради даљег испитивања.

Сазнаје се такође да су приведене особе располагале великом количином експлозива који би могао нанијети много већу штету од оне која је нанесена у терористичком нападу 10. октобра, испред жељезничке станице у Анкари, у којем је живот изгубило 99 особа, а неколико стотина рањено.

Коментари / 0

Оставите коментар