Ankara: Planiran samoubilački napad u novogodišnjoj noći

U glavnom gradu Turske Ankari jutros su uhapšene dvije osobe pod sumnjom da su planirale samoubilački bombaški napad u novogodišnjoj noći, a radi se o pripadnicima terorističke organizacije Islamska država.

Svijet 30.12.2015 | 14:50
Ankara: Planiran samoubilački napad u novogodišnjoj noći

Policija u Ankari izvršila je pretres u dijelu grada Yakub Abdal i tom prilikom je privela dvojicu terorista te zaplijenila prsluke koje koriste bombaši samoubice, kao i eksplozivne naprave spremne za aktiviranje.

Prema informacijama iz sudskih i policijskih izvora do kojih je došao novinar AA, radi se o muškim osobama incijala M. C. i A. Y., za koje je utvrđeno da su pripadnici terorističke organizacije ISIS.

Njih dvojica su se pripremali da izvedu napad na dva različita mjesta u blizini centralnog gradskog trga Kizilay, na kojima se, inače, organizuje proslava povodom dočeka Nove godine.

Osobe su prebačene u policiju radi daljeg ispitivanja.

Saznaje se takođe da su privedene osobe raspolagale velikom količinom eksploziva koji bi mogao nanijeti mnogo veću štetu od one koja je nanesena u terorističkom napadu 10. oktobra, ispred željezničke stanice u Ankari, u kojem je život izgubilo 99 osoba, a nekoliko stotina ranjeno.

Komentari / 0

Ostavite komentar