У Бањалуци одузета дрога, телефони и картице

Полицијски службеници Центра јавне безбједности Бањалука реализовали су јуче акцију кодног назива „Бисер“, на подручју Бањуке, а која је резултат вишемјесечне истраге која је вођена са циљем проналаска доказа за кривична дјела из области сузбијања и злоупотребе опојних дрога.

Република Српска 30.12.2015 | 13:50
У Бањалуци одузета дрога, телефони и картице

Због постојања основа сумње да су извршили кривично дјело Неовлашћења производња и промет опојних дрога, лишени су слободе и извршена је криминалистичка обрада лица П.З.(1990) из Лакташа, Д.Ј.(1992), М.Б.(1990) и Д.Т.(1984) из Бањалуке.

На основу наредбе Окружног суда Бањалука извршен је претрес стамбених и других просторија и покретних ствари на шест локација на подручју Бањалуке, које користе осумњичена лица.

Приликом претреса, пронађени су и одузети предмети који се могу довести у везу са поменутим кривичним дјелима (17 мобилних телефона, 11 сим картица, 7 носача сим картица један рачунар, телескопска палица, боксер и други предмети).

У претходном временском периоду, током спровођења акције „Бисер“, поред наведеног, одузето је укупно 27,12 грама материје која асоцира на опојну дрогу марихуану, 2,9 грама материје која асоцира на опојну дрогу хероин, више медицинских таблета које су коришћене за повећавање материје опојних дрога. Такође, саслушан је већи број свједока и прикупљен је довољан број доказа који упућује да постоје основи сумње да су поменута лица извршила кривично дјело „Неовлашћење производње и промет опојних дрога“.

Након завршене криминалистичке обраде, по инструкцији поступајућег тужиоца Окружног тужилаштва Бањалука, лица су отпуштена на слободу, а против њих ће у редовној процедури бити достављен извјештај за описано кривично дјело.

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

лаки

30.12.2015 14:34

Вечина ових лопова што их полиција приведе су из Лактаśа.

ОДГОВОРИТЕ