U Banjaluci oduzeta droga, telefoni i kartice

Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Banjaluka realizovali su juče akciju kodnog naziva „Biser“, na području Banjuke, a koja je rezultat višemjesečne istrage koja je vođena sa ciljem pronalaska dokaza za krivična djela iz oblasti suzbijanja i zloupotrebe opojnih droga.

Republika Srpska 30.12.2015 | 13:50
U Banjaluci oduzeta droga, telefoni i kartice

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo Neovlašćenja proizvodnja i promet opojnih droga, lišeni su slobode i izvršena je kriminalistička obrada lica P.Z.(1990) iz Laktaša, D.J.(1992), M.B.(1990) i D.T.(1984) iz Banjaluke.

Na osnovu naredbe Okružnog suda Banjaluka izvršen je pretres stambenih i drugih prostorija i pokretnih stvari na šest lokacija na području Banjaluke, koje koriste osumnjičena lica.

Prilikom pretresa, pronađeni su i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa pomenutim krivičnim djelima (17 mobilnih telefona, 11 sim kartica, 7 nosača sim kartica jedan računar, teleskopska palica, bokser i drugi predmeti).

U prethodnom vremenskom periodu, tokom sprovođenja akcije „Biser“, pored navedenog, oduzeto je ukupno 27,12 grama materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu, 2,9 grama materije koja asocira na opojnu drogu heroin, više medicinskih tableta koje su korišćene za povećavanje materije opojnih droga. Takođe, saslušan je veći broj svjedoka i prikupljen je dovoljan broj dokaza koji upućuje da postoje osnovi sumnje da su pomenuta lica izvršila krivično djelo „Neovlašćenje proizvodnje i promet opojnih droga“.

Nakon završene kriminalističke obrade, po instrukciji postupajućeg tužioca Okružnog tužilaštva Banjaluka, lica su otpuštena na slobodu, a protiv njih će u redovnoj proceduri biti dostavljen izvještaj za opisano krivično djelo.

 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

laki

30.12.2015 14:34

Večina ovih lopova što ih policija privede su iz Laktaśa.

ODGOVORITE