Русија: Погинуло једно, рањено 11 људи

У пуцњави у туристичком месту у руској републици Дагестан на Кавказу где је у току оружана побуна исламиста, једна особа је погинула и 11 је рањено, саопштиле су данас локалне власти.

Свијет 30.12.2015 | 11:29
Русија: Погинуло једно, рањено 11 људи

Напад се догодио у тренутку када је двадесетак туриста била на тераси тврђаве Нарyн-Кала, а полиција је накнадно на месту злочина пронашла 67 чахура од метака различитог калибра. Према истражитељима, нападачи су пуцали из оближње шуме.

"У пуцњави у близини тврдјаве у Дербенту, погинула је једна особа а 11 је рањено", изјавила је Франс пресу локална званичница Татјана Абдулајева и додала да је пет особа у тешком стању.

Локалне власти су навеле да је пуцњава избила током ноћи код зидина тврђаве која је од 2003. године уврштена у светску баштину Организације УН за образовање, науку и културу (Унеско).Председник Дагестана Рамазан Абдулатипов изјавио је да би нападачи могли да буду "локални бандити или екстремисти који траже освету".

Дагестан је постао средиште побуне исламиста која се проширила Кавказом после два рата у суседној Чеченији.

Извор: Бета

Погледајте снимак напада:

 

 

 

Момент стрельбы.Огромное количество пострадавших.

Видеозапис објављује Мой Дербент плюс (@мyдербент_плус)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ДУЛЕ НС

31.12.2015 10:58

ОНАЈ КО ИХ ЈЕ СКОЛОВАО ОСТАО ЈЕ ПО СТРАНИ *ИД* ЈЕ ПРОИЗВОД ХАПСЕНИХ ВОДЈА АЛКАИДЕ ПРЕВАСПИТАНИ И ОСНОВАЛИ НОВУ ПРЕТЊУ ЕВРОПИ А КО ЈЕ ПРАВИО АЛКАИДУ ЗНА СЕ САД *ЕБОЛА,НИЛСКИ КОМАРЦИ,АНТРАX,КАНЦЕР,АЛКАИДА,ИД,И ТАКО РЕДОМ ДО ПОЛУТАРА .

ОДГОВОРИТЕ