Дјечак се објесио због насиља у кући?

Филип Добрановић из насеља Гобе убио се у купатилу породичне куће јер је, према причи рођака, био жртва оца, који је годинама малтретирао мајку и њега иако су били побегли од силеџије.

Србија 30.12.2015 | 10:20
Дјечак се објесио због насиља у кући?

Филип Добрановић (15) из насеља Гобе код Сомбора обесио се у купатилу породичне куће.

Претпоставља се да је Филип извршио самоубиство због оца насилника, који је годинама малтретирао њега и његову мајку.

Жртва насиља

Драма у кући у којој је Филип живео с бабом и мајком одиграла се у недељу увече.

"Чула сам да се Филип те вечери посвађао с мајком. Упалио је грејалицу у купатилу и отишао да се тушира. Мајка је ушла у купатило и видела га обешеног. Скинула му је омчу с врата и приметила да даје знаке живота. Дечак је превезен у болницу у Нови Сад. Био је на апаратима и преминуо је у понедељак по подне", прича комшиница.

Рођаци кажу да је трагедија резултат вишегодишњег насиља у породици.

"Било је питање дана кад ће се нешто страшно догодити. Филипова мајка напустила је мужа и дечаковог оца јер није могла више да трпи његово насиље, али се агонија није завршила. Он је долазио код ње на посао и кући, и претио. Све ово оставило је велике последице на дечака, који је и сам био жртва насиља. Био је довољан окидач, безазлена расправа с мајком, па да се одлучи на такав корак", причају наши саговорници и додају:

"Мајка је веома пожртвована. Али бивши супруг није их остављао на миру. Пријављивала га је и полицији неколико пута, али ни то није вредело."

У дому у коме је Филип живео владају туга и неверица. У дворишту нас је сачекала њихова рођака која нам је објаснила да је мајка отишла да организује сахрану.

"Она је цео живот посветила њему и много јој је тешко", рекла је жена у црнини.

Жалост... Кућа у којој се убио Филип

Туга у школи

Драгомир Миљић, директор Средње економске школе у Сомбору, коју је похађао Филип, каже да су деца од 23. децембра на распусту и да су затечена трагедијом.

"Ово је трагедија за тог младог дечка, за његове родитеље, другаре и школу. Не знам шта ћемо рећи његовим друговима 15. јануара, кад се врате у школске клупе. Филип је био на смеру за куваре. Није био проблематичан. Имао је на полугодишту једну јединицу и ишао је на тренинге рвања" рекао је директор.

Филипов друг

Један од најбољих Филипових другара каже да се због девојке никада не би убио.

"Филип није имао девојку. Не знам зашто је одлучио да то уради. Тајну је однео са собом у гроб" рекао је Добрановићев друг и додао да му је много жао.

Извор: Курир

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

мама 3+2

30.12.2015 12:22

Шта раде сентри за социјални рад? Зашто насиље годинама? Тужно .

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦЗСР

30.12.2015 15:41

Силују јадне штићенике, багра.

Name

Брле

30.12.2015 16:09

Центри за социјални рад углавном чекају да им неко пријави такве случајеве, а и ако неко пријави онда на све начине покушавају да избјегну било какву обавезу.

ОДГОВОРИТЕ