Dječak se objesio zbog nasilja u kući?

Filip Dobranović iz naselja Gobe ubio se u kupatilu porodične kuće jer je, prema priči rođaka, bio žrtva oca, koji je godinama maltretirao majku i njega iako su bili pobegli od siledžije.

Srbija 30.12.2015 | 10:20
Dječak se objesio zbog nasilja u kući?

Filip Dobranović (15) iz naselja Gobe kod Sombora obesio se u kupatilu porodične kuće.

Pretpostavlja se da je Filip izvršio samoubistvo zbog oca nasilnika, koji je godinama maltretirao njega i njegovu majku.

Žrtva nasilja

Drama u kući u kojoj je Filip živeo s babom i majkom odigrala se u nedelju uveče.

"Čula sam da se Filip te večeri posvađao s majkom. Upalio je grejalicu u kupatilu i otišao da se tušira. Majka je ušla u kupatilo i videla ga obešenog. Skinula mu je omču s vrata i primetila da daje znake života. Dečak je prevezen u bolnicu u Novi Sad. Bio je na aparatima i preminuo je u ponedeljak po podne", priča komšinica.

Rođaci kažu da je tragedija rezultat višegodišnjeg nasilja u porodici.

"Bilo je pitanje dana kad će se nešto strašno dogoditi. Filipova majka napustila je muža i dečakovog oca jer nije mogla više da trpi njegovo nasilje, ali se agonija nije završila. On je dolazio kod nje na posao i kući, i pretio. Sve ovo ostavilo je velike posledice na dečaka, koji je i sam bio žrtva nasilja. Bio je dovoljan okidač, bezazlena rasprava s majkom, pa da se odluči na takav korak", pričaju naši sagovornici i dodaju:

"Majka je veoma požrtvovana. Ali bivši suprug nije ih ostavljao na miru. Prijavljivala ga je i policiji nekoliko puta, ali ni to nije vredelo."

U domu u kome je Filip živeo vladaju tuga i neverica. U dvorištu nas je sačekala njihova rođaka koja nam je objasnila da je majka otišla da organizuje sahranu.

"Ona je ceo život posvetila njemu i mnogo joj je teško", rekla je žena u crnini.

Žalost... Kuća u kojoj se ubio Filip

Tuga u školi

Dragomir Miljić, direktor Srednje ekonomske škole u Somboru, koju je pohađao Filip, kaže da su deca od 23. decembra na raspustu i da su zatečena tragedijom.

"Ovo je tragedija za tog mladog dečka, za njegove roditelje, drugare i školu. Ne znam šta ćemo reći njegovim drugovima 15. januara, kad se vrate u školske klupe. Filip je bio na smeru za kuvare. Nije bio problematičan. Imao je na polugodištu jednu jedinicu i išao je na treninge rvanja" rekao je direktor.

Filipov drug

Jedan od najboljih Filipovih drugara kaže da se zbog devojke nikada ne bi ubio.

"Filip nije imao devojku. Ne znam zašto je odlučio da to uradi. Tajnu je odneo sa sobom u grob" rekao je Dobranovićev drug i dodao da mu je mnogo žao.

Izvor: Kurir

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

мама 3+2

30.12.2015 11:22

Шта раде сентри за социјални рад? Зашто насиље годинама? Тужно .

ODGOVORITE
Name

CZSR

30.12.2015 14:41

Siluju jadne štićenike, bagra.

Name

Brle

30.12.2015 15:09

Centri za socijalni rad uglavnom čekaju da im neko prijavi takve slučajeve, a i ako neko prijavi onda na sve načine pokušavaju da izbjegnu bilo kakvu obavezu.

ODGOVORITE