ИСИЛ: Упутство за силовање робиња

Теолози Исламске државе написали су низ детаља о томе када “власници“ заробљених жена могу да имају сексуалне односе са њима, преноси “Ројтерс“.

Свијет 29.12.2015 | 22:01
ИСИЛ: Упутство за силовање робиња

Фатва која има улогу закона биће изнад Исламске државе и изјава њених лидера.

Нека од “правила забрањују да отац и син имају односе са истом женом, забрана да власник има односе са робињама које су мајка и ћерка“.

Фатва о односима са робињама почиње питањем у којем се наглашава да су “браћа направила грешке у односу са робињама, да такво насиље не подржава шеријатски закон, као и да ли постоје упозорења за борце ИД у вези са тим“.

Након тога, у документу који је објавио "Ројтерс", исписано је 15 “инструкција“ од којих су неке веома ескплицитног садржаја.

Како су навели стручњаци, објављивање тих “правила“ је покушај да се заустави насиље и погрешан третман над заробљеним женама.

“Правила“ бацају ново свЈетло на то како терористичка група покушава да обнови оправдавање сексуалног ропства на територијама Ирака и Сирије које контролише ИД, пише "Ројтерс".

Уједињене нације оптужиле су Исламску државу за отмице и силовања жена и дЈевојчица, посебно уколико потичу из курдског народа Јазиди. Многе од њих су борцима дате као награде након борби.

Организација “Хјуман рајтс воч“ је у априлу објавила интервјуе са 20 жена које су успЈеле да побЈегну од терора Исламске државе и у којима су описале начине на које су се борци ИД опходили према њима.

НН

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Глас Требаве

29.12.2015 21:35

Ни уз брдо не пуси дувана а низ брдо не јаси ајвана,Теско земљи куда војска продје и дјевојци која сама додје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мите

02.01.2016 17:50

најважније, америчка измишљотиња кондом је строго забрањен, па и по цену добијања ХиВ-а... а они који добију ХиВ су најпогоднији за самоубилачке нападе..

ОДГОВОРИТЕ