КиМ: "Божић бата" по имену Арно Гујон

Традиционални божићни конвој хуманитарне организације "Солидарност за Косово” из Француске стигао је у недељу у српске енклаве.

Србија 29.12.2015 | 21:20
КиМ: "Божић бата" по имену Арно Гујон

Осам волонтера ове организације, у пратњи њеног оснивача, Арноа Гујона, допремили су петнаест тона помоћи чија вредност прелази 80 000 евра. Хуманитарна роба се састоји од нове одеће и обуће, школског прибора, спортске опреме и играчака за децу.

Откада су стигли у Грачаницу, после дугог путовања од 2 000 километара, млади Французи не стају. Уручили су помоћ најугроженијим породицама на источном и централном Косову, од села до села, од куће до куће, и свугде где је та помоћ преко потребна. У наредних неколико дана, француска екипа ће наставити дистрибуцију у Метохији.

"Наши волонтери су запрепашћени оним што су видели у забаченим селима где живе Срби. Деца која се играју усред зиме у вуненим чарапама и летњим сандалама. Старци изоловани у напуштеним кућама, препуштени на милост и немилост онима који им прете. Све је то веома шокантно! Ипак, срећни смо што, поред материјалне помоћи, доносимо људску топлину и моралну подршку овим племенитим људима који се осећају усамљено и заборављено" каже Арно Гујон.

Ово је 38 конвој који је стигао на Косово од 2004. године када је основана хуманитарна организација „Солидарност за Косово“ у Француској.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар